Kurt Himpe
N-VA - schepen stad Izegem
  Startpagina
  Curriculum
  Agenda
|    
  Gemeenteraad
  Provincieraad
  Bevoegdheden
|    
  Verwijzingen
  Verkiezingen
  Publicaties
|    

 

     
  Contact stadhuis:
  Korenmarkt 10 | 8870 Izegem
  051- 33.73.00 | 0486- 63.46.13

  kurt.himpe@izegem.be 

 
  Contact privé: 
  Baronstraat 4 | 8870 Izegem
  0486- 63.46.13
  kurt.himpe@n-va.be
     
     
     

 

 

Actueel

 

Persmededelingen

Persoverzicht

 

Voormalige drukkerij Strobbe blikvanger tijdens Open Monumentendag

25 augustus 2017

Tijdens Open Monumentendag op zondag 10 september worden drie Izegemse erfgoedlocaties in de kijker gezet. “Uiteraard gooit de museumsite Eperon d’Or de deuren open, maar ook het Museum Stoom en Stroom en de voormalige drukkerij Strobbe kunnen die dag bezocht worden”, zegt schepen van Erfgoed Kurt Himpe.

“Strobbe is uiteraard een blikvanger, zeker door de plannen die er zijn om in de voormalige drukkerij een nieuwe Kunstacademie en bibliotheek onder te brengen. Tijdens Open Monumentendag krijgt iedereen de unieke kans om doorlopend het gebouw bezoeken, maar er zijn om 11.30 en 15.30 uur ook rondleidingen met een gids”, verduidelijkt de erfgoedschepen Himpe. Die dag is er ook een drukworkshop. “Je kan er die dag ook meer vernemen over deze grootse plannen met het fabrieksgebouw en de site Baertshof. “De dienst ruimtelijke ordening zorgt voor een visuele voorstelling van de ontwerpplannen”, vult schepen van Ruimtelijke Ordening Caroline Maertens aan.

Eperon d’Or en de stoommachine

“De museumsite met het prachtig gerestaureerde art déco-gebouw is een erfgoedparel. Iedereen kan tijdens Open Monumentendag het museum gratis bezoeken en er zijn ook gratis rondleidingen met gids”, zegt conservator Hilde Colpaert. “In de loop van de dag is er een workshop plakschoentjes en om 16 uur is er vanuit de toren van Eperon d’Or de schoentjesworp. Die dag vullen we ook de eregalerij verder aan met anekdotes, foto’s of verhalen van familieleden die werkten in één van de beroemde nijverheden van onze stad.” Wie een aanvulling heeft voor de eregalerij kan smullen van een ‘koekestuutje met chocomelk’.

Izegem is de trotse eigenaar van de grootste bewaarde stoommachine van ons land. “De Stoomvrienden, die instaan voor het onderhoud van deze imposante machine, zorgen voor het onthaal en er zijn gratis rondleidingen om de bezoeker onder te dompelen in de wondere wereld van de stoomtechniek”, besluit publieksmedewerker Lieven Lamote.

Open Monumentendag is doorlopend van 10 tot 18 uur. Voor de gratis rondleidingen met gids wordt best vooraf ingeschreven worden door te telefoneren naar 051/31.64.46 of te mailen naar eperondor@izegem.be. De dag zelf kan er nog aangesloten worden voor de rondleidingen aan het onthaal in Eperon d’Or als er nog plaats is. Meer info op www.eperondor.be.