Kurt Himpe
N-VA - schepen stad Izegem
  Startpagina
  Curriculum
  Agenda
|    
  Gemeenteraad
  Provincieraad
  Bevoegdheden
|    
  Verwijzingen
  Verkiezingen
  Publicaties
|    

 

     
  Contact stadhuis:
  Korenmarkt 10 | 8870 Izegem
  051- 33.73.00 | 0486- 63.46.13

  kurt.himpe@izegem.be 

 
  Contact privé: 
  Baronstraat 4 | 8870 Izegem
  0486- 63.46.13
  kurt.himpe@n-va.be
     
     
     

 

 

Actueel

 

Persmededelingen

Persoverzicht

 

Veel parkeer- en snelheidsovertredingen in Izegemse schoolomgevingen

8 november 2017

Tijdens de eerste twee maanden van het nieuwe schooljaar werd opnieuw intensief gecontroleerd in de Izegemse schoolomgevingen. “Uit de resultaten blijkt dat deze controles nodig zijn om de verkeersveiligheid te verhogen”, zegt schepen van Mobiliteit Kurt Himpe (N-VA). “De wijkinspecteurs, agenten van verkeer en de verkeerscel van de politiezone RIHO waren betrokken bij de controles.”

“De voorbije maanden werden maar liefst 51 gemeentelijke administratieve sancties voor parkeerovertredingen uitgeschreven in de schoolomgevingen. Dit toont jammer genoeg aan dat ouders nog te vaak de verkeersregels met de voeten treden bij het brengen en afhalen van de kinderen, ondanks inspanningen van de scholen zelf met sensibiliserende acties en inspanningen van het stadsbestuur om aan bepaalde scholen zogenaamde ‘kus- en vroemzones’ te installeren”, verduidelijkt de schepen.

“Daarnaast werden ook twee processen-verbaal door wijkinspecteurs uitgeschreven voor andere overtredingen”, vullen hoofdinspecteur Miguel Beauprez van de politiepost Izegem en commissaris Carl Vyncke aan. “Ook snelheidscontroles in de zones 30 aan de scholen blijven noodzakelijk. In de Heilig Hartstraat werden bij een controle 40 voertuigen gecontroleerd en 18 processen-verbaal uitgeschreven.”