Kurt Himpe
N-VA - schepen stad Izegem
  Startpagina
  Curriculum
  Agenda
|    
  Gemeenteraad
  Provincieraad
  Bevoegdheden
|    
  Verwijzingen
  Verkiezingen
  Publicaties
|    

 

     
  Contact stadhuis:
  Korenmarkt 10 | 8870 Izegem
  051- 33.73.00 | 0486- 63.46.13

  kurt.himpe@izegem.be 

 
  Contact privé: 
  Baronstraat 4 | 8870 Izegem
  0486- 63.46.13
  kurt.himpe@n-va.be
     
     
     

 

 

Actueel

 

Persmededelingen

Persoverzicht

 

"Twintig procent meer overnachtingen in Izegem in 2016"

7 juli 2017

2016 was voor Izegem een topjaar voor het aantal overnachtingen. Dat blijkt uit de cijfers van FOD Economie die deze week bekend gemaakt werden. “Er zijn een aantal redenen voor de grote stijging in de overnachtingen”, zegt schepen van Toerisme Kurt Himpe.

In de regio staat Izegem in de top drie van de sterkste stijgers. Roeselare kende een stijging van 12 procent in vergelijking met 2015, in Izegem steeg het aantal overnachtingen met 20 procent en Ruiselede is topper met 25 procent, doordat er in 2016 een kamphuis opende voor jeugdverenigingen.

“In 2015 waren er in totaal 11.333 overnachtingen in Izegem. Vorig jaar steeg dit tot 13.571 overnachtingen”, zegt de toerismeschepen. “Zowel toeristisch als zakelijk blijken de logiesmogelijkheden in onze stad meer en meer aan te trekken”.

Impact Zomerzoektocht en aanslagen

De impact van de Davidsfonds Zomerzoektocht blijkt overduidelijk. “Uit een rondvraag in januari bleek al dat er in bepaalde Izegemse B&B’s door de aanslagen een terugval van de boekingen door buitenlandse toeristen was, maar dat het werd aangevuld door binnenlandse reservaties en ruim werd opgevangen door de deelnemers van de Zomerzoektocht die logeerden in Izegem. Alle logiesaanbieders hebben vruchten geplukt van dit toeristisch evenement”, aldus schepen Himpe. “Dat blijkt nu ook uit de cijfers van FOD Economie. De overnachtingen van buitenlandse toeristen daalden van 4.105 in 2015 naar 3.663 in 2016. Maar het aantal overnachtingen van binnenlandse toeristen steeg dan weer van 7.228 naar 9.908.”

“Met enkele B&B’s, een hotel en twee logiesmogelijkheden voor jeugdgroepen is er een ruim en gevarieerd aanbod in Izegem. In onze stad zijn er nu ongeveer 80 kamers ter beschikking in het hotel en in de B&B’s”, zegt Himpe. “In de week zijn er veel zakenmensen, technisch personeel en vertegenwoordigers die een beroep doen op de Izegemse overnachtingsmogelijkheden, in het weekend komen de toeristen.”

De toerismeschepen benadrukt dat er heel wat toeristisch aanbod is in Izegem. “We hadden al het provinciaal domein Wallemote-Wolvenhof, de bloeiende horeca en het cultuur- en sportaanbod, brouwerij d’Oude Maalderij en het Bierkasteel, en dit jaar is daar ook nog het nieuwe museum Eperon d’Or en het publieke kasteelpark Blauwhuis bijgekomen.”