Kurt Himpe
N-VA - schepen stad Izegem
  Startpagina
  Curriculum
  Agenda
|    
  Gemeenteraad
  Provincieraad
  Bevoegdheden
|    
  Verwijzingen
  Verkiezingen
  Publicaties
|    

 

     
  Contact stadhuis:
  Korenmarkt 10 | 8870 Izegem
  051- 33.73.00 | 0486- 63.46.13

  kurt.himpe@izegem.be 

 
  Contact privé: 
  Baronstraat 4 | 8870 Izegem
  0486- 63.46.13
  kurt.himpe@n-va.be
     
     
     

 

 

Actueel

 

Persmededelingen

Persoverzicht

 

Stad Izegem zet marktbus opnieuw in de kijker

25 april 2017

De Izegemse marktbus vervoerde vorig jaar op zaterdagvoormiddag gemiddeld 286 mensen per maand van en naar het centrum van de stad.

Het systeem van de gratis marktbus werd in 2002 opgestart. “Het principe is altijd hetzelfde gebleven. Via een lussensysteem kunnen mensen op verschillende plaatsen in de stad opstappen en aan het station de bus weer opstappen. Met de marktbus is er een alternatief voor het autogebruik en verminderen we het aantal auto’s in het centrum van de stad. Het is ook handig voor minder mobiele mensen om op zaterdag naar het stadscentrum te komen”, zegt schepen van Mobiliteit Kurt Himpe.

“Het aantal gebruikers schommelde in de loop van de jaren. De piekjaren waren van 2005 tot 2007 met gemiddeld 644 gebruikers per maand. Hoewel het aantal gebruikers in de loop van de jaren verminderde, blijft het toch een succes”, verduidelijkt schepen Himpe. “In heel wat steden en gemeenten waar dit initiatief opgestart werd, was het gebruik zeer laag waardoor het systeem al snel weer afgeschaft werd. In Izegem hebben er bijvoorbeeld de laatste vijf jaar in totaal bijna 21.000 mensen de marktbus gebruikt om van en naar het stadscentrum te gaan.”

“We willen het aantal gebruikers opkrikken door de marktbus opnieuw in de kijker te zetten in het stadsmagazine, de wijkkrantjes, op het infoscherm op de Grote Markt en de sociale media”, verduidelijkt de mobiliteitsschepen. “Aan de opstaphaltes komen er binnenkort ook nieuwe bordjes met informatie over de uurregeling.”