Kurt Himpe
N-VA - schepen stad Izegem
  Startpagina
  Curriculum
  Agenda
|    
  Gemeenteraad
  Provincieraad
  Bevoegdheden
|    
  Verwijzingen
  Verkiezingen
  Publicaties
|    

 

     
  Contact stadhuis:
  Korenmarkt 10 | 8870 Izegem
  051- 33.73.00 | 0486- 63.46.13

  kurt.himpe@izegem.be 

 
  Contact privé: 
  Baronstraat 4 | 8870 Izegem
  0486- 63.46.13
  kurt.himpe@n-va.be
     
     
     

 

 

Actueel

 

Persmededelingen

Persoverzicht

 

Provincie West-Vlaanderen en stad Izegem organiseren fotosessies in kasteel Wolvenhof

12 juni 2017

Op zaterdag 9 september organiseren de Provincie West-Vlaanderen en de stad Izegem fotosessies in het verlaten kasteel ‘Wolvenhof’ in het provinciedomein Wallemote-Wolvenhof in Izegem.

“Het kasteel is erg in trek bij amateur- en beroepsfotografen. Om tegemoet te komen aan hun vraag wordt het kasteel ‘Wolvenhof’ uitzonderlijk één dag opengesteld. Fotografen kunnen op zaterdag 9 september tussen 10 en 17 uur foto’s nemen in het kasteel, weliswaar met respect voor de eigenheid van de site en het interieur. Registeren is noodzakelijk en kan via een inschrijvingsformulier”, zegt gedeputeerde Bart Naeyaert. “Om veiligheidsredenen kan enkel het gebouw zelf gefotografeerd worden, geen personen. Ook zijn niet alle ruimtes in het gebouw toegankelijk.”

Unieke locatie

‘Wolvenhof’ werd opgetrokken in 1913 en is beschermd als monument. “Typerend voor de tijdsgeest is de verzorgde binnenafwerking met luxueuze vertrekken voor de bewoners en eenvoudige ruimten voor het personeel. De meeste van dergelijke interieurs zijn authentiek bewaard gebleven en zijn samengesteld uit houten parketten, wandbetimmeringen, behang, gordijnstofferingen, marmer, trappen, portieken enz. Het kasteel is dan ook een unieke locatie voor fotosessies”, verduidelijkt Izegems schepen van Erfgoed Kurt Himpe. “Het kasteel ‘Wolvenhof’ was eerder het decor voor de kortfilm ‘Javotte’ van Sarah Hirtt en kortfilm ‘De Vijver’ van Jeroen Dumoulein.”

Het kasteel ‘Wolvenhof’

Het kasteel ‘Wolvenhof’ bevindt zich, net als het kasteel ‘Wallemote’, op het provinciedomein Wallemote-Wolvenhof. Dit domein heeft een oppervlakte van zo’n 23 ha. Beide kastelen zijn eigendom van de stad Izegem. De Provincie West-Vlaanderen nam ‘Wolvenhof’ in 2010 in erfpacht van de stad Izegem voor een duur van 99 jaar.

Praktisch fotosessies kasteel ‘Wolvenhof’

Plaats: Kasteel ‘Wolvenhof’ in provinciedomein Wallemote-Wolvenhof, Kokelarestraat in Izegem
Datum: zaterdag 9 september van 10 tot 17 uur

Inschrijven is noodzakelijk en kan via het inschrijvingsformulier: https://www.west-vlaanderen.be/inschrijven/Paginas/20170909kasteel_wolvenhof.aspx

Beeld van de monumentale traphal in het kasteel Wolvenhof uit de kortfilm ‘Javotte’.