Kurt Himpe
N-VA - schepen stad Izegem
  Startpagina
  Curriculum
  Agenda
|    
  Gemeenteraad
  Provincieraad
  Bevoegdheden
|    
  Verwijzingen
  Verkiezingen
  Publicaties
|    

 

     
  Contact stadhuis:
  Korenmarkt 10 | 8870 Izegem
  051- 33.73.00 | 0486- 63.46.13

  kurt.himpe@izegem.be 

 
  Contact privé: 
  Baronstraat 4 | 8870 Izegem
  0486- 63.46.13
  kurt.himpe@n-va.be
     
     
     

 

 

Actueel

 

Persmededelingen

Persoverzicht

 

Nieuwe parkeerbetaalmogelijkheid in Izegem vanaf 4 april

16 maart 2017

Vanaf dinsdag 4 april kan in Izegem met een elektronische parkeermeter betaald worden.

“Op dit ogenblik hebben bestuurders de mogelijkheid om in de betalende zone van het stadscentrum een parkeerticket te nemen en te betalen met muntstukken. We breiden de betaalmogelijkheid nu uit met een persoonlijke elektronische parkeermeter. Dat werd eerder al beslist, maar het was wachten op de levering van de toestellen”, stelt schepen van Financiën Tom Verbeke (N-VA). “Een dergelijke elektronische parkeermeter kan worden aangekocht bij het bedrijf OPC dat aangesteld is voor de parkeercontrole in onze stad. Het Piaf-toestel kost de bestuurder 33 euro, maar het toestel kan in verscheidene steden en gemeenten gebruikt worden.”

“Het toestel moet opgeladen worden via een laadstation in de parkeerwinkel van OPC”, vult schepen van Mobiliteit Kurt Himpe (N-VA) aan. “In Izegem is er een parkingshop op de gelijkvloerse verdieping van het stadhuis op dinsdag van 16 tot 18 uur. Voor elke oplaadbeurt wordt een bedrag aangerekend van 1,65 euro per 20 euro opgeladen parkeergeld.”

“Maar met het systeem betaalt de bestuurder enkel het effectief verschuldigde bedrag. Als een bestuurder parkeert in een betalende zone, dan moet het Piaf-toestel ingeschakeld worden, wordt de plaats gekozen waar er geparkeerd wordt en start het systeem. Je betaalt alleen voor de exact gebruikte parkeertijd. De gebruikers moeten er wel rekening mee houden dat de maximale parkeertijd van de parkeerzone ook van toepassing is bij dit betaalsysteem”, besluiten beide schepenen.

(foto: www.kw.be)