Kurt Himpe
N-VA - schepen stad Izegem
  Startpagina
  Curriculum
  Agenda
|    
  Gemeenteraad
  Provincieraad
  Bevoegdheden
|    
  Verwijzingen
  Verkiezingen
  Publicaties
|    

 

     
  Contact stadhuis:
  Korenmarkt 10 | 8870 Izegem
  051- 33.73.00 | 0486- 63.46.13

  kurt.himpe@izegem.be 

 
  Contact privé: 
  Baronstraat 4 | 8870 Izegem
  0486- 63.46.13
  kurt.himpe@n-va.be
     
     
     

 

 

Actueel

 

Persmededelingen

Persoverzicht

 

Eetcafé 't Hemelhuys wint Guldensporenprijs 2017

10 juli 2017

Tijdens de officiële plechtigheid naar aanleiding van het feest van de Vlaamse Gemeenschap werd de Guldensporenprijs 2017 uitgereikt. “Het eetcafé ’t Hemelhuys opende begin april 2017 in de Sint-Pietersstraat en is de trotse winnaar van de prijs”, aldus schepen van Cultuur Kurt Himpe (N-VA). 

“Om eigenaars van handelszaken of bedrijven ertoe aan te zetten om te opteren voor een Nederlandstalige of een plaatsgebonden naam, willen we die zaken belonen met een prijs. De namen moeten origineel zijn, verwijzen naar de aard van de activiteit of de geschiedenis van de zaak of haar omgeving”, verduidelijkt de cultuurschepen. “Er waren dit jaar heel wat kandidaturen, wat aangeeft dat er meer en meer gekozen wordt voor een Nederlandstalige of plaatsgebonden naam voor handelszaken. Dat juichen we uiteraard toe.”

De Guldensporenprijs werd voor de zesde keer uitgereikt. “In 2007 werd de prijs voor de eerste keer uitgereikt en toen wonnen De Smaak, Den Bustle en ’t Stil Ende de Guldensporenprijs. In 2009 sleepte De Groene Dreve de prijs in de wacht en in 2011 was het de beurt aan De Koornmarkt. Bloemenzaak Duizendschoon won de prijs in 2013 en twee jaar geleden viel beeldhouwatelier Het Kapsalon in de prijzen.”

“De naam is een weloverwogen keuze van de uitbaters Melissa Vandamme en Jessie Deloof”, zegt voorzitter Nick Verschoot. “De Sint-Pietersstraat ligt aan de voet van de Sint-Tillokerk en dus zochten ze een naam in de kerkelijke sfeer. Ze gebruiken dat thema ook om de zaak zelf aan te kleden en er is ook een verwijzing naar het gelijknamige stripverhaal van Jommeke. Daarnaast wilden ze van in het begin al een Nederlandstalige naam voor hun eetcafé. Door de komst van het nieuwe eetcafé groeit de concentratie van horecazaken in de buurt en is de Sint-Pietersstraat sterk aan het opwaarderen.”

De winnaar van de Guldensporenprijs ontving een origineel uithangbord.