Kurt Himpe
N-VA - schepen stad Izegem
  Startpagina
  Curriculum
  Agenda
|    
  Gemeenteraad
  Provincieraad
  Bevoegdheden
|    
  Verwijzingen
  Verkiezingen
  Publicaties
|    

 

     
  Contact stadhuis:
  Korenmarkt 10 | 8870 Izegem
  051- 33.73.00 | 0486- 63.46.13

  kurt.himpe@izegem.be 

 
  Contact privé: 
  Baronstraat 4 | 8870 Izegem
  0486- 63.46.13
  kurt.himpe@n-va.be
     
     
     

 

 

Actueel

 

Persmededelingen

Persoverzicht

 

Betere bewegwijzering naar provinciaal speelbos nodig

29 augustus 2017

Het speelbos op het domein Wallemote-Wolvenhof kan beter aangeduid worden voor bezoekers. Provincieraadslid Kurt Himpe (N-VA) vraagt gedeputeerde Guido Decorte (CD&V) om te bekijken hoe het speelbos vanuit het domein en in de buurt beter kan aangeduid worden.

“In april werd het speelbos van 4,5 hectare geopend. Tijdens de zomervakantie bleek dat het voor bezoekers niet gemakkelijk is om vanuit het domein het speelbos te vinden”, zegt Himpe. “Een betere aanduiding in het domein zelf en in de omgeving zou de zoektocht vergemakkelijken.”

Bijkomend ecotoilet

De provincie installeerde ook een ecotoilet in het speelbos. Het type wordt al vaak gebruikt in Frankrijk en in Groot-Brittannië en werd in het domein ook voor het eerst gebruikt in Vlaanderen. “Uit navraag blijkt dat het toilet effectief gebruikt wordt en dat er gelukkig ook geen vernielingen of vandalisme vastgesteld wordt”, zegt burgemeester Bert Maertens (N-VA). “We vroegen het provinciebestuur om een tweede ecotoilet in het kasteeldomein te overwegen, bijvoorbeeld in de buurt van het speelpleintje aan kasteel Wallemote.”