Kurt Himpe
N-VA - schepen stad Izegem
  Startpagina
  Curriculum
  Agenda
|    
  Gemeenteraad
  Provincieraad
  Bevoegdheden
|    
  Verwijzingen
  Verkiezingen
  Publicaties
|    

 

     
  Contact stadhuis:
  Korenmarkt 10 | 8870 Izegem
  051- 33.73.00 | 0486- 63.46.13

  kurt.himpe@izegem.be 

 
  Contact privé: 
  Baronstraat 4 | 8870 Izegem
  0486- 63.46.13
  kurt.himpe@n-va.be
     
     
     

 

 

Actueel

 

Persmededelingen

Persoverzicht

 

Laureaat thesiswedstrijd geeft lezing

24 januari 2020

Op donderdag 5 maart geeft Sam Geldof als laureaat van de Izegemse thesiswedstrijd een lezing over zijn masterproef. “Die avond zal ook de thesisprijs officieel overhandigd worden”, zegt schepen van Bibliotheek Kurt Himpe.

De thesisprijs, die in 2017 ingevoerd werd, wordt voor de eerste keer uitgereikt. Sam Geldof studeerde vorig academiejaar af als architect aan de Faculteit Architectuur Campus Sint-Lucas (KU Leuven).  Zijn masterproef ‘Structuur als Architectuur-Generator’ met docent Laurens Luyten als promotor en docent Tom Broekaert als co-promotor bestudeert hoe een architecturaal idee kan geïnspireerd worden vanuit de structuur van bestaande gebouwen. “Voor de concrete uitwerking van zijn masterproef nam hij de gebouwen van drukkerij Strobbe onder de loep. Zijn bevindingen zijn uiteraard zeer interessant aangezien de stad de gebouwen van de drukkerij tegen 2024 wil laten ombouwen tot nieuwe locatie voor de bibliotheek, de Kunstacademie, het historisch stadsarchief en de heemkundige kring”, aldus schepen Himpe.

“Over de masterproef zal er in de volgende editie van het stadsmagazine Izine een artikel verschijnen en op donderdag 5 maart geeft de laureaat om 20 uur in de bibliotheek een presentatie over zijn masterproef. Die avond zal dan ook de prijs officieel aan de laureaat overhandigd worden”, verduidelijkt bibliothecaris Nicolas Cappelle.

“We hopen uiteraard dat deze uitreiking een stimulans zal zijn voor andere studenten om in de volgende jaren een Izegems onderwerp te kiezen als onderwerp. De volgende uitreiking zal plaatsvinden in 2021”, besluit schepen Himpe.