Kurt Himpe
N-VA - schepen stad Izegem
  Startpagina
  Curriculum
  Agenda
|    
  Gemeenteraad
  Provincieraad
  Bevoegdheden
|    
  Verwijzingen
  Verkiezingen
  Publicaties
|    

 

     
  Contact stadhuis:
  Korenmarkt 10 | 8870 Izegem
  051- 33.73.00 | 0486- 63.46.13

  kurt.himpe@izegem.be 

 
  Contact privé: 
  Baronstraat 4 | 8870 Izegem
  0486- 63.46.13
  kurt.himpe@n-va.be
     
     
     

 

 

Actueel

 

Persmededelingen

Persoverzicht

 

Bieblo-boekenzoeker helpt kinderen in de bibliotheek

1 december 2020

De Izegemse stadsbibliotheek biedt voortaan in samenwerking met het Huis van het Kind Bieblo aan, een zoekspelletje om kinderen te helpen boeken uitkiezen in de bibliotheek.

“Vanaf deze week is het spel beschikbaar op de website van de bib en aan de infobalie. Bieblo wordt aangeboden door Cultuurconnect, een organisatie die openbare bibliotheken in Vlaanderen en Nederlandstalig Brussel ondersteunt. Voor kinderen kan het soms moeilijk zijn om die boeken uit de vele rekken te kiezen die hen zullen aanspreken en die ook geschikt zijn voor hun leeftijd. Het zoekspel is bedoeld voor kinderen uit de lagere school”, zegt schepen van Huis van het Kind Ann Van Essche.

Spelenderwijs boekentips

De bib en het Huis van het Kind helpen deze jonge lezers een handje met Bieblo. “Dit intuïtieve spel geeft 6- tot 11-jarigen spelenderwijs boekentips die aansluiten bij hun interesses en leeftijd. Kinderen zien een afbeelding die een thema uitbeeldt, zoals fantasie, dieren, magie… Als ze op het groene vinkje klikken, dan is het hun ding. En als ze op het rode kruisje klikken, dan is het dat niet. In totaal zijn er negen thema’s, waaruit de spelers er drie moeten kiezen. Op het einde krijgen ze een digitale etalage te zien met acht boeken. Die boekentips zijn op dat moment beschikbaar in de bib en sluiten aan bij hun interesses en leeftijd. Telkens ze de pagina onderaan vernieuwen, krijgen ze een andere op maat gemaakte selectie te zien. Als ze op een boek klikken, krijgen ze meteen te zien waar het boek zich bevindt in de bib”, verduidelijkt schepen van Bibliotheek Kurt Himpe.

Ondersteunend voor kinderen én leerkrachten

“Bieblo maakt een bezoek aan de bib extra leuk en heeft een aantrekkelijk design en een snel resultaat. Zo leren kinderen nieuwe dingen kennen en krijgen ze inspiratie, zonder dat ze lukraak moeten kiezen. Voor kinderen is het een voordeel dat ze al na enkele kliks meteen resultaat zien. Binnen de minuut hebben ze enkele goede boekentips te pakken. Bieblo is een fijne ondersteuning voor kinderen en hun leerkrachten in de zoektocht naar een geschikt boek. Ook tijdens een klasbezoek kunnen ze voortaan gericht boeken vinden die ze ook graag lezen. Het design valt op en trekt kinderen aan. En het spel wijst zichzelf uit. Nu is het spel enkel nog te bereiken via de website en via een tablet aan de balie, maar zodra de coronamaatregelen computergebruik opnieuw toelaten, zal het spel standaard geopend zijn op de catalogus-pc in de bib”, aldus bibliothecaris Nicolas Cappelle.