Kurt Himpe
N-VA - schepen stad Izegem
  Startpagina
  Curriculum
  Agenda
|    
  Gemeenteraad
  Provincieraad
  Bevoegdheden
|    
  Verwijzingen
  Verkiezingen
  Publicaties
|    

 

     
  Contact stadhuis:
  Korenmarkt 10 | 8870 Izegem
  051- 33.73.00 | 0486- 63.46.13

  kurt.himpe@izegem.be 

 
  Contact privé: 
  Baronstraat 4 | 8870 Izegem
  0486- 63.46.13
  kurt.himpe@n-va.be
     
     
     

 

 

Actueel

 

Persmededelingen

Persoverzicht

 

Straks nog meer boekenruilkastjes in Izegem

2 mei 2019

Op dit ogenblik zijn er in Izegem op zes locaties boekenruilkastjes. “Die kastjes blijken een zeer groot succes en binnenkort komen er nog drie ruilkastjes bij zodat er een spreiding is over de hele stad”, zegt schepen van Bibliotheek Kurt Himpe.

Het project werd opgestart in 2015. “Onder het motto ‘Neem er een en zet er een terug’ kan iedereen gratis een boek nemen uit de kastjes. De bedoeling is dat iedereen zijn of haar boeken een nieuw leven kan inblazen door ze door te geven aan een andere lezer. Zo kan een boekenwurm nieuwe thema’s en auteurs ontdekken. De kastjes worden regelmatig aangevuld met boeken uit de voorraad van de bibliotheek of met geschonken boeken”, verduidelijkt schepen Himpe.

“Op dit ogenblik zijn er boekenruilkastjes aan Okido, aan de sportdienst, het JOC, aan ’t Dorpshuis in Emelgem, aan ’t SoK in Kachtem en op de Bosmolens ter hoogte van de kerk”, vult bibliothecaris Nicolas Cappelle aan. “We kijken nu om bijkomende boekenruilkastjes te plaatsen in de buurt van het patersdomein, de Sint-Rafaëlswijk en op De Mol.”

“We verduidelijken ook nog even dat ontleende bibliotheekmaterialen naar de bib zelf moeten teruggebracht worden en niet in die kastjes mogen geplaatst worden. Buiten de openingsuren kan dat via de ingeefluiken aan de bibliotheek”, besluit Nicolas Cappelle.