Kurt Himpe
N-VA - schepen stad Izegem
  Startpagina
  Curriculum
  Agenda
|    
  Gemeenteraad
  Provincieraad
  Bevoegdheden
|    
  Verwijzingen
  Verkiezingen
  Publicaties
|    

 

     
  Contact stadhuis:
  Korenmarkt 10 | 8870 Izegem
  051- 33.73.00 | 0486- 63.46.13

  kurt.himpe@izegem.be 

 
  Contact privé: 
  Baronstraat 4 | 8870 Izegem
  0486- 63.46.13
  kurt.himpe@n-va.be
     
     
     

 

 

Actueel

 

Persmededelingen

Persoverzicht

 

Kunstwerk van befaamd beeldhouwer Roland Rens verhuist naar Eperon d'Or

23 juni 2019

Het kunstwerk van beeldhouwer Roland Rens op het Bad Zwischenahnplein verhuist naar het wandelpad voor Eperon d’Or. “Het beeld dat verwijst naar de borstelindustrie, kreeg oorspronkelijk een plaats aan het borstelmuseum. Maar de site in de Baron de Pélichystraat werd verlaten en het museum trok naar Eperon d’Or. Het beeld verhuist nu binnenkort ook naar die nieuwe locatie”, zegt schepen van Cultuur en Musea Kurt Himpe (N-VA).

“Het kunstwerk, dat destijds aangekocht werd door de stad op advies van de Werkgroep Beeldende Kunst, refereert naar de borstelnijverheid in Izegem. Het is een hoofd met daarop een veegborstel. Het heeft een vervormde lange nek en is omringd door andere kleinere soorten borstels”, zegt conservator Hilde Colpaert.

“Roland Rens, in 2007 overleden, was een zeer befaamd beeldhouwer uit Aarschot. In de provincie Antwerpen is er werk van hem te bezichtigen in onder andere het museum Plantin-Moretus en in het Antwerpse Middelheim”, verduidelijkt schepen Himpe. “In heel wat steden is er werk van Rens te bewonderen. Naast Aarschot, Leuven, Temse, Maaseik, Bree, Lier dus ook in Izegem.”

“Het beeld zal een plaats krijgen langs het wandelpad tussen het station en het museum Eperon d’Or in de Prins Albertlaan. Zo krijgt de site er een nieuwe attractie bij voor de bezoekers”, besluit de schepen.