Kurt Himpe
N-VA - schepen stad Izegem
  Startpagina
  Curriculum
  Agenda
|    
  Gemeenteraad
  Provincieraad
  Bevoegdheden
|    
  Verwijzingen
  Verkiezingen
  Publicaties
|    

 

     
  Contact stadhuis:
  Korenmarkt 10 | 8870 Izegem
  051- 33.73.00 | 0486- 63.46.13

  kurt.himpe@izegem.be 

 
  Contact privé: 
  Baronstraat 4 | 8870 Izegem
  0486- 63.46.13
  kurt.himpe@n-va.be
     
     
     

 

 

Actueel

 

Persmededelingen

Persoverzicht

 

Bart Cafmeyer wint 33ste Izegemse Cultuurtrofee

27 januari 2019

Op zondag 27 januari werd de Izegemse Cultuurtrofee 2018 uitgereikt. Schepen van Cultuur Kurt Himpe (N-VA) overhandigde tijdens de officiële plechtigheid een kunstwerk van Geert Devos aan laureaat Bart Cafmeyer.

“De trofee is een mooie erkenning voor zijn inzet om volkscultuur bij de mensen te brengen”, zegt schepen Kurt Himpe. “Bart Cafmeyer is professioneel verbonden aan de Izegemse Kunstacademie Art’Iz waar hij zijn laatste schooljaar gestart is. Een mooie afsluiter voor zijn professionele loopbaan. Bart Cafmeyer is echter niet alleen gekend als gedreven leraar aan de Kunstacademie. Hij is ook regisseur van de cultuurwandelingen en toneelopvoeringen in onze stad. Hij kleurt graag buiten de lijnen, maar streeft altijd een hoog niveau na.”

De trofee werd dit jaar vervaardigd door kunstenaar Geert Devos. Het kunstwerk in cortenstaal stelt een hoofd voor met links een open sprekende mond en rechts de lippen gesloten op elkaar.

Tijdens de plechtigheid werd ook Raf Dujardin in de schijnwerpers gezet. Hij werd voor de Cultuurtrofee genomineerd als drijvende kracht achter het Volksdansfestival en het Wereldfestival. 40 jaar inzet als man van weinig woorden, maar van veel daden.