Kurt Himpe
N-VA - schepen stad Izegem
  Startpagina
  Curriculum
  Agenda
|    
  Gemeenteraad
  Provincieraad
  Bevoegdheden
|    
  Verwijzingen
  Verkiezingen
  Publicaties
|    

 

     
  Contact stadhuis:
  Korenmarkt 10 | 8870 Izegem
  051- 33.73.00 | 0486- 63.46.13

  kurt.himpe@izegem.be 

 
  Contact privé: 
  Baronstraat 4 | 8870 Izegem
  0486- 63.46.13
  kurt.himpe@n-va.be
     
     
     

 

 

Actueel

 

Persmededelingen

Persoverzicht

 

Wijziging zone 30 aan Emelgemse schoolomgevingen

10 april 2018

Aan de schoolomgevingen in Emelgem zijn er wijzigingen aan de zone 30. “De omgeving van kleuterschool De Knuffel aan de Reigerstraat en de Merelstraat is vanaf nu een vaste zone 30”, zegt schepen van Mobiliteit Kurt Himpe (N-VA). “De variabele zone is gewijzigd in een vaste zone en wordt niet alleen aangeduid met verkeersborden, maar ook met wegmarkeringen zodat de snelheidsbeperking voor iedere weggebruiker duidelijk is. De zone 30 is ook uitgebreid en begint nu vanaf het kruispunt van de Reperstraat en de Merelstraat. Ook de toegang van het sportcentrum in de Merelstraat zit nu in de zone 30.”

“Ook in de Prinsessestraat is er aan de basisschool Sint-Pieter een wijziging. Een tijd geleden hebben we er een vaste zone 30 moeten invoeren omdat de variabele borden defect waren. De nieuwe borden zijn geleverd, waardoor de vaste zone 30 opnieuw gewijzigd wordt in een variabele zone 30 die enkel van toepassing is bij de start en het einde van de lessen”, verduidelijkt de schepen.

“Voor de schoolomgeving aan Prizma Campus VTI en de Sint-Rafaëlsschool zijn er ook nieuwe variabele borden besteld, want ook deze borden zijn dringend aan vernieuwing toe”, besluit Himpe.