Kurt Himpe
N-VA - schepen stad Izegem
  Startpagina
  Curriculum
  Agenda
|    
  Gemeenteraad
  Provincieraad
  Bevoegdheden
|    
  Verwijzingen
  Verkiezingen
  Publicaties
|    

 

     
  Contact stadhuis:
  Korenmarkt 10 | 8870 Izegem
  051- 33.73.00 | 0486- 63.46.13

  kurt.himpe@izegem.be 

 
  Contact privé: 
  Baronstraat 4 | 8870 Izegem
  0486- 63.46.13
  kurt.himpe@n-va.be
     
     
     

 

 

Actueel

 

Persmededelingen

Persoverzicht

 

Overrompeling voor Open Monumentendag in Izegem

9 september 2018

De Izegemse Open Monumentendag was een schot in de roos. “Bijna 2.500 mensen bezochten een van de drie locaties die opengesteld werden voor het publiek”, zegt schepen van Erfgoed Kurt Himpe (N-VA).

Het museum Eperon d’Or was één van de voltreffers. “Als laureaat van de Onroerenderfgoedprijs 2018 trok het gebouw heel wat bezoekers aan uit de regio, maar ook uit andere provincies zakten bezoekers af om de art deco-parel te bezoeken.”

Het kasteel Ter Wallen en het park was eenmalig geopend. “Het kasteel kon met een gidsbeurt bezocht worden en al heel snel liepen de inschrijvingen vol. We waren genoodzaakt om per gidsbeurt veel meer mensen toe te laten om de toevloed aan te kunnen”, zegt de schepen.

Zelfs fotografen uit Nederland

Ook de voormalige Paterskerk was nog één keer te bezoeken, maar dat was voorbehouden voor beroeps- en amateurfotografen. “De inschrijvingen hiervoor waren al weken volzet en het was een zeer groot succes. Zelfs fotografen uit Nederland kwamen naar Izegem om het interieur van de kerk, de kapittelzaal en het kloostergebouw op de gevoelige plaat te leggen. Vorig jaar was ook de fotoshoot in het verlaten kasteel Wolvenhof een voltreffer. We zullen dus zeker een vervolg breien aan deze fotomomenten”, besluit erfgoedschepen Kurt Himpe.