Kurt Himpe
N-VA - schepen stad Izegem
  Startpagina
  Curriculum
  Agenda
|    
  Gemeenteraad
  Provincieraad
  Bevoegdheden
|    
  Verwijzingen
  Verkiezingen
  Publicaties
|    

 

     
  Contact stadhuis:
  Korenmarkt 10 | 8870 Izegem
  051- 33.73.00 | 0486- 63.46.13

  kurt.himpe@izegem.be 

 
  Contact privé: 
  Baronstraat 4 | 8870 Izegem
  0486- 63.46.13
  kurt.himpe@n-va.be
     
     
     

 

 

Actueel

 

Persmededelingen

Persoverzicht

 

Jachtschepenparade in Izegem

22 augustus 2018

Tijdens het eerste weekend van Izegem Kermis is er langs de Zuidkaai een blikvanger van formaat. “35 jachtschepen van de Yachtclub Flandria Brugge zullen er aanmeren. De jachtschepen van 12 tot 15 meter lang die omwille van de kermisweek ook mooi bevlagd zullen zijn, worden alvast iets om naar uit te kijken”, zegt schepen van Toerisme Kurt Himpe. “De vloot vertrekt vanuit Brugge richting Gent naar Izegem  en zal bijna 90 personen naar Izegem brengen.”

“De club bestaat 31 jaar en al 20 jaar wordt er elke zomervakantie een uitstap georganiseerd”, aldus voorzitter Lieven Van Maele van Yachtclub Flandria. “De uitstap groeide van zeven schepen bij de start tot het grootste aantal deelnemende schepen dit jaar. Tijdens het weekend zullen de clubleden die vooral uit West-Vlaanderen komen Eperon d’Or en de kermis bezoeken en uiteraard staan ook de Izegemse cafeetjes en restaurants op het programma.”

“Het is voor Izegem een eer om deze jachtschepenvloot te ontvangen en zo het kanaaltoerisme in de kijker te zetten”, verduidelijkt toerismeschepen Kurt Himpe.

De jachtschepenvloot komt op vrijdag 31 augustus omstreeks 17.00 uur aan de Zuidkaai aan en op zondagmorgen vertrekt de vloot opnieuw richting Brugge.