Kurt Himpe
N-VA - schepen stad Izegem
  Startpagina
  Curriculum
  Agenda
|    
  Gemeenteraad
  Provincieraad
  Bevoegdheden
|    
  Verwijzingen
  Verkiezingen
  Publicaties
|    

 

     
  Contact stadhuis:
  Korenmarkt 10 | 8870 Izegem
  051- 33.73.00 | 0486- 63.46.13

  kurt.himpe@izegem.be 

 
  Contact privé: 
  Baronstraat 4 | 8870 Izegem
  0486- 63.46.13
  kurt.himpe@n-va.be
     
     
     

 

 

Actueel

 

Persmededelingen

Persoverzicht

 

Grootschalig gebruikersonderzoek geeft Izegemse bibliotheek goede cijfers

23 december 2018

Dit jaar werd door de Vlaamse Vereniging voor Bibliotheek, Archief en Documentatie (VVBAD) opnieuw een grootschalig onderzoek georganiseerd. “Meer dan honderd Vlaamse bibliotheken namen aan het onderzoek deel en uit de resultaten die nu bekend gemaakt werden door de VVBAD blijkt een zeer grote tevredenheid over de Izegemse bibliotheek”, zegt een tevreden schepen van Bibliotheek Kurt Himpe (N-VA).

“Ongeveer 500 respondenten namen deel aan het onderzoek voor de Izegemse bib”, aldus bibliothecaris Nicolas Cappelle. “In het onderzoek werd gepeild naar het welbevinden van de gebruiker, de tevredenheid over de dienstverlening, het aanbod en de werking. De resultaten voor de Izegemse bibliotheek komen in grote lijnen overeen met de algemene conclusies van het onderzoek voor alle deelnemende bibliotheken.”

“Er komt meer volk over de vloer en de bibliotheekgebruiker blijkt vooral vrouwelijk te zijn, het dubbele meer dan het aantal mannen”, verduidelijkt schepen Himpe. “Maar liefst 98 procent van de gebruikers komt naar de bibliotheek voor boeken, terwijl 44 procent een dvd komt halen en 38,5 procent naar de bibliotheek afzakt voor een cd. De Izegemse bibliotheek heeft trouwens een gigantische collectie dvd’s en cd’s en dat wordt duidelijk nog sterk gewaardeerd.”

“Via e-mail worden gebruikers verwittigd als de uitleentermijn bijna verstreken is en daarvoor is er een grote appreciatie”, vult Nicolas Cappelle aan. “De gebruiker is tevreden over het aanbod, de inrichting, de bereikbaarheid, de uitleentermijnen en het zelfscansysteem dat een tijd geleden in gebruik werd genomen.”

“97 procent voor hulpvaardigheid”

“De online module ‘Mijn Bibliotheek’ waarmee de gebruiker bijvoorbeeld kan reserveren of verlengen en digitale collecties kan raadplegen scoort zeer goed met bijna 90 procent”, zegt Kurt Himpe. “De score voor de hulpvaardigheid van het personeel is met 97 procent overweldigend.”

“De conclusies van het gebruikersonderzoek zullen tijdens de volgende bestuursperiode gebruikt worden voor de verdere uitbouw van de bibliotheek en voor de nieuwe locatie in de voormalige drukkerij Strobbe”, besluit schepen Himpe.