Kurt Himpe
N-VA - schepen stad Izegem
  Startpagina
  Curriculum
  Agenda
|    
  Gemeenteraad
  Provincieraad
  Bevoegdheden
|    
  Verwijzingen
  Verkiezingen
  Publicaties
|    

 

     
  Contact stadhuis:
  Korenmarkt 10 | 8870 Izegem
  051- 33.73.00 | 0486- 63.46.13

  kurt.himpe@izegem.be 

 
  Contact privé: 
  Baronstraat 4 | 8870 Izegem
  0486- 63.46.13
  kurt.himpe@n-va.be
     
     
     

 

 

Actueel

 

Persmededelingen

Persoverzicht

 

Stad Izegem ondersteunt activiteiten met partnersteden

7 september 2016

Om activiteiten met de verschillende partnersteden te stimuleren en te ondersteunen geeft de stad via het Comité Externe Relaties subsidies aan verenigingen of scholen. “Met Hilders en Bad Zwischenahn in Duitsland, het Franse Belle, Zlin in Tsjechië en de Waalse gemeente Hotton heeft Izegem een hele reeks mogelijkheden om buitenlandse activiteiten te ontplooien”, zegt schepen van Externe Relaties Kurt Himpe.

“Scholen en verenigingen die een activiteit organiseerden in een partnerstad of een activiteit organiseerde in onze stad met een school of vereniging uit een partnerstad tijdens de periode 1 september 2015 en 31 augustus 2016 moeten ten laatste op 14 oktober het subsidiedossier indienen in het stadhuis.”

“We maken van de gelegenheid gebruik om scholen en verenigingen aan te moedigen om activiteiten te organiseren met of in de partnersteden. De activiteiten moeten uiteraard wel een meerwaarde geven aan de verbroedering en kunnen een cultureel, sportief, sociaal, economisch of schools karakter hebben. Aan de hand van een puntensysteem worden zowel het programma en de reiskosten beoordeeld”, aldus de schepen.

Aanvraagdossiers moeten ingediend worden op het stadhuis en het subsidiereglement is digitaal op de website van de stad te vinden of kan aangevraagd worden bij secretaris Kim De Coster.