Kurt Himpe
N-VA - schepen stad Izegem
  Startpagina
  Curriculum
  Agenda
|    
  Gemeenteraad
  Provincieraad
  Bevoegdheden
|    
  Verwijzingen
  Verkiezingen
  Publicaties
|    

 

     
  Contact stadhuis:
  Korenmarkt 10 | 8870 Izegem
  051- 33.73.00 | 0486- 63.46.13

  kurt.himpe@izegem.be 

 
  Contact privé: 
  Baronstraat 4 | 8870 Izegem
  0486- 63.46.13
  kurt.himpe@n-va.be
     
     
     

 

 

Actueel

 

Persmededelingen

Persoverzicht

 

Opnieuw investeringen in Izegemse bibliotheek

2 februari 2016

Na de grote investeringen in de bibliotheekcollectie en het nieuwe meubilair zijn er opnieuw grote investeringen in de Izegemse bibliotheek.

“Een eerste grote investering gebeurde in twaalf nieuwe computers, zowel voor internet- als catalogusraadpleging en de krantendatabank. Een noodzakelijke investering want de meeste publieke bibcomputers waren niet meer van deze tijd”, zegt schepen van Bibliotheek Kurt Himpe. “Daarnaast is nu ook het nieuwe displaymeubilair geïnstalleerd waar de nieuwe aanwinsten in de kijker gezet worden en thematentoonstellingen kunnen gehouden worden.”

Bib twee dagen dicht voor werken

“Er komt ook een bijkomend stuk nieuwe vloerbekleding aan de ingang”, vult Himpe aan. “Daarvoor sluiten we de bibliotheek op maandag 22 en dinsdag 23 februari omdat er toch wat hinder wordt verwacht. Ontleende materialen zullen voor die twee dagen automatisch verlengd worden door het bibliotheekpersoneel zelf. Wie die twee dagen toch boeken wil terugbrengen, kan uiteraard gebruik maken van het ingeefluik.”

Pilootproject mediawijsheid

De Izegemse bibliotheek werkt ook aan een pilootproject om de mediawijsheid van jongeren aan te scherpen. “Een stagiaire is volop bezig met het uitwerken van een rondleiding met tablet met aangepaste applicaties voor kinderen”, verduidelijkt bibliothecaris Nicolas Cappelle. “Daardoor zullen kinderen van de derde graad lager onderwijs en de eerste graad secundair onderwijs de bibliotheek kunnen verkennen op een eigentijdse en originele manier. Het pilootproject zal eerst in de Izegemse bibliotheek uitgetest worden en daarna uitgerold worden in de acht bibliotheken binnen het regionaal bibliotheeksamenwerkingsverband Broere.”