Kurt Himpe
N-VA - schepen stad Izegem
  Startpagina
  Curriculum
  Agenda
|    
  Gemeenteraad
  Provincieraad
  Bevoegdheden
|    
  Verwijzingen
  Verkiezingen
  Publicaties
|    

 

     
  Contact stadhuis:
  Korenmarkt 10 | 8870 Izegem
  051- 33.73.00 | 0486- 63.46.13

  kurt.himpe@izegem.be 

 
  Contact privť: 
  Baronstraat 4 | 8870 Izegem
  0486- 63.46.13
  kurt.himpe@n-va.be
     
     
     

 

 

Actueel

 

Persmededelingen

Persoverzicht

 

Publicatie thesissen blijft dode letter

15 november 2008

Gemeenteraadslid Kurt Himpe kwam tijdens de zitting van 3 november 2008 terug op zijn vraag in verband met de publicatie van thesissen over Izegemse onderwerpen.

 "In 2006 werd mijn voorstel tot publicatie van thesissen over Izegemse onderwerpen goedgekeurd. Tot op vandaag bleef de beslissing echter dode letter", aldus Himpe. Hij vroeg dan ook of het stadsbestuur concrete financiŽle middelen voor dit project wou voorzien in de begroting voor 2009. Hij vroeg ook om een reglement op te maken dat met ingang van 1 januari 2009 in voege zou treden.

"Als het Izegemse stadsbestuur er via dit initiatief in slaagt om studenten aan te moedigen om een Izegems onderwerp te kiezen voor de uitwerking van een thesis, betekent dit een meerwaarde voor de stad en ook voor het bestuur van de stad. Thesissen kunnen zeer innoverend zijn en een belangrijke ondersteuning betekenen voor het bepalen van beleidskeuzes. Bij studenten is er zeker interesse voor dergelijke initiatieven. Onlangs organiseerden het Ondernemerscentrum Kortrijk en het West-Vlaams Innovatiecentrum een thesiswedstrijd. Meer dan 200 West-Vlaamse studenten dienden hun innoverende thesis in voor deelname aan de Innovation Awards 2008. Het handelt hier echter niet om de publicatie van thesissen, wel om een geldprijs. Maar het principe is hetzelfde: studenten worden aangemoedigd", argumenteerde Kurt Himpe.

De burgemeester stelde dat er wel degelijk onderzoek gebeurd is over dit onderwerp, maar dat de resultaten niet onverdeeld positief waren. Ze benadrukte echter dat het dossier zeker nog niet is afgevoerd.