Kurt Himpe
N-VA - schepen stad Izegem
  Startpagina
  Curriculum
  Agenda
|    
  Gemeenteraad
  Provincieraad
  Bevoegdheden
|    
  Verwijzingen
  Verkiezingen
  Publicaties
|    

 

     
  Contact stadhuis:
  Korenmarkt 10 | 8870 Izegem
  051- 33.73.00 | 0486- 63.46.13

  kurt.himpe@izegem.be 

 
  Contact privé: 
  Baronstraat 4 | 8870 Izegem
  0486- 63.46.13
  kurt.himpe@n-va.be
     
     
     

 

 

Actueel

 

Persmededelingen

Persoverzicht

 

Geen oplossing voor gemiste aansluitingen in station Kortrijk

21 juli 2008

De laatste tijd zijn er heel wat klachten - ook van Izegemse pendelaars - over gemiste treinaansluitingen in Kortrijk, aldus gemeenteraadslid Kurt Himpe.

"De treinen op de lijn Oostende-Kortrijk wachten in Brugge zodat de aansluiting in Brugge verzekerd is. Daardoor komen deze treinen te laat in Kortrijk aan, maar daar wachten andere treinen (bijvoorbeeld naar Brussel) niet waardoor nogal wat reizigers hun aansluiting missen", aldus raadslid Himpe.

De N-VA kaartte deze problematiek aan bij Inge Vervotte, minister van Overheidsbedrijven. In haar antwoord op de schriftelijke vraag van N-VA - Kamerlid Peter Luykx stelt de minister dat er de voorbije jaren een 30-tal klachten zijn over gemiste aansluitingen in Kortrijk. Maar niet alle reizigers dienen in zo'n geval een klacht in.

Minister Vervotte antwoordt dat treinen alleen maar wachten als dit geen nadelige gevolgen heeft.

"De dienstregeling van de treinen die een halte hebben in Kortrijk wordt niet gewijzigd", aldus de minister. "In maart 2008 reden 92,8 % van de IC-treinen (Oostende-Brugge-Kortrijk) op tijd het station binnen en 94,7 % van de treinen kwamen op tijd in Oostende aan", besluit de minister in haar antwoord. Maar daar hebben de reizigers die vaak hun aansluiting missen in Kortrijk geen boodschap aan, aldus gemeenteraadslid Kurt Himpe.