Kurt Himpe
N-VA - schepen stad Izegem
  Startpagina
  Curriculum
  Agenda
|    
  Gemeenteraad
  Provincieraad
  Bevoegdheden
|    
  Verwijzingen
  Verkiezingen
  Publicaties
|    

 

     
  Contact stadhuis:
  Korenmarkt 10 | 8870 Izegem
  051- 33.73.00 | 0486- 63.46.13

  kurt.himpe@izegem.be 

 
  Contact privé: 
  Baronstraat 4 | 8870 Izegem
  0486- 63.46.13
  kurt.himpe@n-va.be
     
     
     

 

 

Actueel

 

Persmededelingen

Persoverzicht

 

Aantal voorverkooppunten De Lijn in Izegem gehalveerd

31 maart 2008

Tot voor kort waren er in Izegem twaalf voorverkooppunten van De Lijn. Maar op dit ogenblik is het aantal gehalveerd, stelt gemeenteraadslid Kurt Himpe (N-VA) vast.

Sinds 1 maart 2006 werkt De Lijn met een systeem van voorverkooppunten waardoor reizigers vooraf een ticket kunnen kopen dat in bepaalde gevallen tot 20 % goedkoper is dan de aankoop van een ticket op de bus.

“Sinds de invoering van het systeem is de geografische spreiding van de voorverkooppunten in Izegem verre van ideaal. In de deelgemeente Emelgem is er geen enkel voorverkooppunt te bespeuren en nu het aantal voorverkooppunten gehalveerd is, valt ook de deelgemeente Kachtem uit de boot", stelt raadslid Himpe.

Op dit ogenblik zijn er nog vijf voorverkooppunten in Izegem en één voorverkooppunt op de Bosmolens. "Het overzicht op de website van De Lijn is uiteraard een momentopname. Maar een halvering van het aantal voorverkooppunten is uiteraard geen goed teken", aldus Kurt Himpe.

“De Lijn moet dringend de dienstverlening in Izegem en de deelgemeenten uitbouwen, zodat de inwoners ook hier gemakkelijk een goedkoper kaartje kunnen aanschaffen”, stelde Kurt Himpe.