Kurt Himpe
N-VA - schepen stad Izegem
  Startpagina
  Curriculum
  Agenda
|    
  Gemeenteraad
  Provincieraad
  Bevoegdheden
|    
  Verwijzingen
  Verkiezingen
  Publicaties
|    

 

     
  Contact stadhuis:
  Korenmarkt 10 | 8870 Izegem
  051- 33.73.00 | 0486- 63.46.13

  kurt.himpe@izegem.be 

 
  Contact privé: 
  Baronstraat 4 | 8870 Izegem
  0486- 63.46.13
  kurt.himpe@n-va.be
     
     
     

 

 

Actueel

 

Persmededelingen

Persoverzicht

 

Parlementaire vragen blijven te vaak en te lang zonder antwoord

21 oktober 2006

Het reglement van de Kamer van Volksvertegenwoordigers stelt dat de minister over twintig werkdagen beschikt om een antwoord te formuleren op schriftelijke vragen. N-VA - partijbestuurslid Kurt Himpe stelt vast dat heel wat ministers deze reglementaire periode overschrijden. Een kort overzicht van vragen zonder antwoord doet toch wel vragen rijzen.

Op 28 maart 2006 werd door Kamerlid Patrick De Groote aan minister Dewael een vraag gesteld over de invoering van stunbags bij de politiediensten, op 5 mei een vraag aan dezelfde minister over het aantal gewonden en overledenen bij de brandweerkorpsen, op 21 juni een vraag aan de staatssecretaris voor Overheidsbedrijven over de spooraansluitingen van bedrijven en bedrijventerreinen, op 17 juli een vraag aan de minister van Sociale Zaken en Gezondheid over de aanwezigheid van asbest in overheidsgebouwen, op 22 augustus een vraag aan de staatssecretaris van Overheidsbedrijven over treintransporten met nucleaire bestanddelen. 

Alle vragen bleven tot nu zonder antwoord. Een mooi voorbeeld hoe het controlerecht van de parlementsleden flagrant aan de kant wordt gezet.