Kurt Himpe
N-VA - schepen stad Izegem
  Startpagina
  Curriculum
  Agenda
|    
  Gemeenteraad
  Provincieraad
  Bevoegdheden
|    
  Verwijzingen
  Verkiezingen
  Publicaties
|    

 

     
  Contact stadhuis:
  Korenmarkt 10 | 8870 Izegem
  051- 33.73.00 | 0486- 63.46.13

  kurt.himpe@izegem.be 

 
  Contact privé: 
  Baronstraat 4 | 8870 Izegem
  0486- 63.46.13
  kurt.himpe@n-va.be
     
     
     

 

 

Actueel

 

Persmededelingen

Persoverzicht

 

Ook in Izegemse stadsinfrastructuur is er asbest aanwezig

13 november 2006

Ook in de Izegemse stadsinfrastructuur is er asbest aanwezig. Dat blijkt uit een schriftelijke vraag die gemeenteraadslid Kurt Himpe stelde. Tijdens de gemeenteraadszitting van 6 november vroeg hij meer uitleg.

In de periode 1950-1980 werd in  de constructie van nieuwe gebouwen frequent asbest gebruikt. In verscheidene gemeenten brengt men de aanwezigheid van asbest in kaart om in de toekomst bij verbouwinsgwerken met grote omzichtigheid te werk te kunnen gaan. Asbest is immers onschadelijk zolang het niet gemanipuleerd wordt.

Uit het antwoord op een schriftelijke vraag weet raadslid Himpe dat de stadsdiensten op de hoogte zijn van aanwezigheid van asbest in een aantal stedelijke gebouwen. Voor het politiegebouw en het oude deel van het stadhuis (Melkmarktsite) werd ook al een asbestinventaris opgemaakt.

Tijdens de gemeenteraadszitting van 6 november vroeg hij het stadsbestuur of er ook asbest aanwezig is in de loods van de groendienst die binnenkort afgebroken wordt en hij vroeg om dringend werk te maken van een asbestinventaris voor alle stedelijke gebouwen.