Kurt Himpe
N-VA - schepen stad Izegem
  Startpagina
  Curriculum
  Agenda
|    
  Gemeenteraad
  Provincieraad
  Bevoegdheden
|    
  Verwijzingen
  Verkiezingen
  Publicaties
|    

 

     
  Contact stadhuis:
  Korenmarkt 10 | 8870 Izegem
  051- 33.73.00 | 0486- 63.46.13

  kurt.himpe@izegem.be 

 
  Contact privé: 
  Baronstraat 4 | 8870 Izegem
  0486- 63.46.13
  kurt.himpe@n-va.be
     
     
     

 

 

Actueel

 

Persmededelingen

Persoverzicht

 

Stad Izegem zet beiaardmuziek in de kijker

23 mei 2017

Met vijf concerten wordt de Izegemse beiaard opnieuw in de kijker gezet. “Al dateert de beiaard in onze stad van 1768, de beiaardmuziek is en blijft levend erfgoed”, zegt schepen van Cultuur Kurt Himpe. “Dat werd nog maar eens bewezen toen de Izegemse stadsbeiaardier Florian Cosaert door de organisatie van de Music Industry Awards (MIA) dit jaar gevraagd werd om een aantal nummers van de awards te herwerken voor de beiaard.”

“Het Bad Zwischenahnplein aan het voormalige Borstelmuseum in de Baron de Pélichystraat wordt in juni en juli opnieuw een intieme en gezellige plaats om te genieten van vijf gratis concerten van onze stadsbeiaardiers en van hun collega’s.”

“Op maandag 12 juni wordt het startschot gegeven door stadsbeiaardier Florian Cosaert. Het concert wordt begeleid door verhalen gebracht door Benjamin Sercu”, verduidelijkt Geerwin Vandekerckhove. “De twee volgende weken horen we stadsbeiaardier Koen Cosaert aan het werk, met muzikale intermezzi door Marlies Dorme van de West-Vlaamse groep ‘Waar is Ken?’ en met verhalen door Lieven Vanlerberghe.”

“Op maandag 3 juli is Wim Berteloot gastbeiaardier. Hij is stadsbeiaardier van Menen en Diksmuide en heeft als dirigent van het Koninklijk Mannenkoor De Kerels een goede band met Izegem”, vult Koen Cosaert aan. “Het concert wordt aangevuld met muzikale intermezzi van Hilde Van Belle. Voor het laatste concert op maandag 10 juli zakt de stadsbeiaardier van Wavre af naar Izegem. Beiaardier Audrey Dye zal die avond begeleid worden door verhalen gebracht door Eliane Deforce.”

Praktisch: de vijf concerten starten telkens om 20 uur op het Bad Zwischenahnplein aan het voormalige Borstelmuseum.