Kurt Himpe
N-VA - schepen stad Izegem
  Startpagina
  Curriculum
  Agenda
|    
  Gemeenteraad
  Provincieraad
  Bevoegdheden
|    
  Verwijzingen
  Verkiezingen
  Publicaties
|    

 

     
  Contact stadhuis:
  Korenmarkt 10 | 8870 Izegem
  051- 33.73.00 | 0486- 63.46.13

  kurt.himpe@izegem.be 

 
  Contact privé: 
  Baronstraat 4 | 8870 Izegem
  0486- 63.46.13
  kurt.himpe@n-va.be
     
     
     

 

 

Actueel

 

Persmededelingen

Persoverzicht

 

Digitaal platform brengt alle hinder op Izegemse wegen in kaart

31 mei 2017

Evenementen en werken zorgen vaak voor hinder. Met het digitale platform Geopunt, dat iedereen kan raadplegen, wordt alle hinder in de stad Izegem overzichtelijk in kaart gebracht.

“Het digitale platform van de Vlaamse Overheid biedt heel wat mogelijkheden”, zegt schepen van Mobiliteit Kurt Himpe. “In de eerste plaats denken we aan wegenwerken die hinder kunnen veroorzaken. Gegevens over werken in opdracht van de stad Izegem worden door de mobiliteitsdienst ingevoerd. Zo kan iedereen duidelijk zien welke werken er in de buurt zijn, de timing van de werken, de aard van de werken en de eventuele omleiding. Werken door het Agentschap Wegen en Verkeer of door nutsmaatschappijen zoals Aquafin of Infrax worden door deze externe diensten ingevoerd. Op het platform zijn ook telkens de contactgegevens te vinden van de opdrachtgever.”

Evenementen

“Izegem is een bruisende stad met tal van activiteiten”, stelt schepen Himpe. “Ook deze informatie wordt door de mobiliteitsdienst in het digitale platform geplaatst. “Markten, straatfeesten, wielerwedstrijden, speelstraten… kunnen voor tijdelijke hinder zorgen en voor bewoners en handelaars is het handig te weten waar en wanneer er hinder zal zijn.”

Mobiflits

“Iedereen kan zich ook gratis inschrijven op de elektronische mobiliteitsnieuwsbrief, beter gekend als de mobiflits”, verduidelijkt Himpe. “Als er hinder is door werken of evenementen wordt deze nieuwsbrief verspreid en krijgen de abonnees de actuele informatie in de mailbox. Bij het begin van elke maand wordt ook verwezen naar het digitale platform Geopunt, zodat iedereen er nog eens aan herinnerd wordt om het systeem even te raadplegen.”

“Op dit ogenblik zijn er al iets meer dan 1.500 abonnees, maar dat is in vergelijking met het aantal inwoners in onze stad nog veel te weinig. Een verwittigd man of vrouw is er bij hinder door werken of evenementen zeker twee waard”, besluit de schepen.

Meer info op www.izegem.be.