Kurt Himpe
N-VA - schepen stad Izegem
  Startpagina
  Curriculum
  Agenda
|    
  Gemeenteraad
  Provincieraad
  Bevoegdheden
|    
  Verwijzingen
  Verkiezingen
  Publicaties
|    

 

     
  Contact stadhuis:
  Korenmarkt 10 | 8870 Izegem
  051- 33.73.00 | 0486- 63.46.13

  kurt.himpe@izegem.be 

 
  Contact privé: 
  Baronstraat 4 | 8870 Izegem
  0486- 63.46.13
  kurt.himpe@n-va.be
     
     
     

 

 

Actueel

 

Persmededelingen

Persoverzicht

 

B&B Herenhuis krijgt Vlaamse subsidie

13 augustus 2017

Vlaams minister van Toerisme Ben Weyts (N-VA) investeert via Toerisme Vlaanderen 1.264.216 miljoen euro in de uitbouw van kwalitatief hoogstaand toeristische infrastructuur voor logies. Ook de stad Izegem profiteert hier mee van. Zo krijgt B&B Herenhuis een subsidie van 45.599 euro. “Een mooie steun in de rug voor een van onze lokale logiesuitbaters”, zegt schepen van Toerisme Kurt Himpe (N-VA).

De uitbaters van 50 vergunde logies krijgen financiële steun om werk te maken van een volledig toegankelijk logies en van kind- en familievriendelijke voorzieningen. Weyts: “Zulke investeringen zijn vaak niet echt rendabel. Net daarom geven we de logies een steuntje in de rug via subsidies. Door gericht te investeren in kindvriendelijkheid en toegankelijkheid, spelen we in op een duidelijke nood.”

B&B Herenhuis zet fors in op die kind- en familievriendelijkheid. “Vanaf 16 augustus starten de werken voor een bijkomende familiekamer op de zolderverdieping met een maximumcapaciteit van 7 personen. Daarbij gaat alle aandacht naar beleving en met een glijbaan en een bed in de vorm van een boomhut wordt de kamer een topper voor gezinnen met kinderen. Voor de ouders of grootouders worden wellnessfaciliteiten in de kamer voorzien. De nieuwe kamer moet klaar zijn tegen juli 2018”, zegt uitbater Yves Vandenabeele van B&B Herenhuis, die uiteraard zeer tevreden is met de financiële impuls. “Ook de wellnessfaciliteiten worden onder handen genomen en kindvriendelijker gemaakt. De volledige renovatie van het zwembad is al volop bezig en zal tegen het einde van deze maand klaar zijn.” De wellness kwam vorige week nog mooi in beeld tijdens het VTM-programma ‘Met vier in bed’.

“Dergelijke investeringen in de logies in Izegem zijn van cruciaal belang”, besluit toerismeschepen Himpe. “Uit cijfers over het aantal overnachtingen bleek al dat er vorig jaar 20 procent meer overnachtingen waren dan in 2015. Door een kwaliteitsvol aanbod en nieuwe en vernieuwde accommodatie blijft het logiesaanbod in Izegem op een hoog niveau.”

Logiesuitbaters kunnen begin 2018 opnieuw een subsidieaanvraag indienen.