Kurt Himpe

||| Schepen - Provincieraadslid |||

Schepen - Provincieraadslid

West-Vlaamse deputatie breidt aantal stomavriendelijke toiletten uit

Op vraag van provincieraadslid Kurt Himpe breidt de West-Vlaamse deputatie het aantal stomavriendelijke toiletten in de provinciale gebouwen uit.

“In 2018 stelde ik al voor om stomavriendelijke toiletten te voorzien in provinciale gebouwen. Dit vereist maar een kleine inspanning, zoals het aanbrengen van een sticker op de deur en een vuilnisbak in het herentoilet, maar het maakt voor de stomapatiënten wel een verschil”, zegt provincieraadslid Kurt Himpe.

In opvolging van het voorstel zorgde de deputatie dat er elf stomavriendelijke toiletten kwamen in het provinciehuis Boeverbos (Sint-Andries), Streekhuis Noord-West-Vlaanderen (Kasteel Tillegem, Sint-Michiels), Streekhuis Westhoek (Esenkasteel, Diksmuide), Wereldhuis West-Vlaanderen (Roeselare), Zwin Natuur Park (Knokke-Heist) en de bezoekerscentra Raversyde (Oostende), De Palingbeek (Ieper), Blankaart (Diksmuide), Duinpanne (De Panne), De Gavers (Harelbeke) en Bulskampveld (Beernem).

“In West-Vlaanderen slechts vijftien stomavriendelijke steden en gemeenten”

“Er komen nu ook nog bijkomende voorzieningen in het provinciehuis en in Bulskampveld”, aldus provincieraadslid Kurt Himpe. Naar aanleiding van de vraag van het raadslid werden alle locaties nog eens gescreend en werden verdwenen stickers en vuilnisbakjes opnieuw in orde gebracht.

“Naast het provinciebestuur zijn er in West-Vlaanderen slechts vijftien stomavriendelijke steden en gemeenten. Dat is het geval voor Avelgem, Dentergem, De Panne, Ichtegem, Izegem, Lichtervelde, Moorslede, Roeselare, Tielt, Torhout, Vleteren, Waregem, Wevelgem, Wervik en Wingene”, besluit Kurt Himpe die hoopt dat meer lokale besturen die inspanning zullen leveren.