Kurt Himpe

||| Schepen - Provincieraadslid |||

Schepen - Provincieraadslid

Vonk Gastrobar sleept Guldensporenprijs 2021 in de wacht

 

Vonk Gastrobar sleept Guldensporenprijs 2021 in de wacht

10 juli 2021

Naar aanleiding van het Feest van de Vlaamse Gemeenschap reikte schepen van Cultuur Kurt Himpe op 10 juli namens de stad Izegem de Guldensporenprijs 2021 uit aan Vonk Gastrobar, die vorig jaar in september de deuren opende. Het restaurant is het nieuwe verhaal van de familie Hoornaert in het centrum van Kachtem. 

De stad Izegem zet eigenaars van handelszaken of bedrijven aan om te opteren voor een Nederlandstalige of een plaatsgebonden naam. “De namen moeten origineel zijn, verwijzen naar de aard van de activiteit of de geschiedenis van de zaak of de omgeving waar de handelszaak of het bedrijf gelegen is”, aldus schepen Kurt Himpe, die het initiatief lanceerde. “En dat is zeker van toepassing op de naam Vonk die niet alleen verwijst naar de houtskooloven die het hart vormt van de keuken, maar ook naar de bijzondere samenwerking of de vonk tussen de broers Stijn en Bart Hoornaert.” 

“De uitbaters spreken niet over een restaurant of een bar, maar kozen voor de originele naam gastrobar die ook een verwijzing is naar de gastronomie”, verduidelijkt voorzitter van het 11 juli-comité Nick Verschoot. “Het is de achtste keer dat de Guldensporenprijs uitgereikt wordt. In 2007 werd de prijs voor de eerste keer toegekend en toen wonnen De Smaak, Den Bustle en ’t Stil Ende de uldensporenprijs. In 2009 sleepte De Groene Dreve de prijs in de wacht, in 2011 was het de beurt aan De Koornmarkt. Bloemenzaak Duizendschoon won de prijs in 2013, gevolgd door beeldhouwatelier Het Kapsalon in 2015. In 2017 werd de prijs overhandigd aan ’t Hemelhuys en twee jaar geleden won aula De Levensboom.”

“Wie vanaf nu tot de volgende editie in 2023 in Izegem een nieuwe zaak opstart of vernieuwt en kiest voor een originele Nederlandstalige of plaatsgebonden naam, kan de volgende laureaat zijn voor deze Guldensporenprijs”, besluit Kurt Himpe. 

Vonk ontving een origineel uithangbord.