Kurt Himpe

||| Schepen - Provincieraadslid |||

Schepen - Provincieraadslid

Van Guido Belcanto & Roland tot Frank Vander Linden en Italiaans ballet: Cultuurhuis De Leest start voorverkoop van bruisend programma

Op zaterdag 18 november start Cultuurhuis De Leest de voorverkoop van het voorjaarsprogramma 2024. “Onder het thema ‘De Leest bruist’ is er opnieuw een sprankelend aanbod met heel wat culturele toppers”, zegt schepen van Cultuur Kurt Himpe.

“Naast topconcerten van artiesten zoals Guido Belcanto & Roland en Frank Vander Linden creëren we in onze ‘living’ een warme plek om te genieten van nieuw en verrassend talent. Trio Marodeur, Vincent Comans en Ostara zullen zorgen voor hartverwarmende intieme concerten”, verduidelijkt schepen Himpe.

“Maar er is ook ruimte voor feest in ons cultuurhuis. Op Sint Patricksday zorgt Et Encore voor de sfeer en het cultuurcafé voor de Guinness. Op het gebied van theater verwelkomen we Het Prethuis met hun nieuwe komedie ‘De Padelburen’, brengt Wouter Bruneel ‘Verkeerde Nachten’ in een regie van Arne Sierens, duikt Bart Cafmeyer in het leven van Guido Gezelle en brengt theater Malpertuis ‘Amor Mundi’ met Tanja Vandersanden in een glansrol”, vertelt cultuurconsulent Geerwin Vandekerckhove.

“Met Släpstick halen we het beste van de Nederlandse muzikale komedie naar Izegem”

“We zijn verheugd om opnieuw het wereldberoemde balletgezelschap The ImPerfect dancers uit Italië te mogen verwelkomen met een aangrijpende uitvoering van ‘Romeo & Julia’. Lieven Scheire brengt een indrukwekkende theatershow over Artificiële Intelligentie, Jan Jaap van der Wal presenteert een verkiezingsshow als niet-stemgerechtigde nieuwkomer en met Släpstick halen we het beste van de Nederlandse muzikale komedie naar De Leest”, vult Kurt Himpe aan. Ook gezinnen met kinderen worden verwend met de drie grote musicals het Eftelingtheater, ‘Disney’s Winnie De Poeh’ en ‘Doornroosje’.

Cultuurhuis De Leest heeft zich ondertussen ook ontpopt tot een volwaardige stadsbioscoop op dinsdagavond, met in het voorjaar toppers als ‘The Fabelmans’, ‘Oppenheimer’, ‘Anatomie d’une chute’ en ‘Killers of the Flower Moon’.

De voorverkoopdag op zaterdag 18 november is opnieuw online. Op die dag blijven de deuren van De Leest gesloten, maar vanaf 9 uur ’s ochtends kun je tickets kopen via de webshop. Telefonisch of via e-mail is dit op die dag nog niet mogelijk, wel vanaf maandag 20 november om 9 uur.

Alle info over het programma en de voorverkoop vind je op www.deleest.be.