Kurt Himpe

||| Schepen - Provincieraadslid |||

Schepen - Provincieraadslid

Thuiskomen in Eperon d’Or op Erfgoeddag

Op zondag 21 april is er opnieuw Erfgoeddag met als thema ‘Thuis’. “Maar je kunt toch maar beter je warm nest eventjes verlaten, want er is van alles te doen in museum Eperon d’Or. Met een pop up-expo ‘Pantoffelheden’ over customizen van sneakers tot de voorstelling van een Sneaker Gold-magaboek zal iedereen zich thuis voelen in Eperon d’Or”, zegt schepen van Musea en Erfgoed Kurt Himpe.

Schoenen uit, pantoffels aan: dat is echt thuiskomen toch… of niet? Hou jij binnen je schoenen aan of doe je ze uit? Wat doe je als je bij andere mensen thuis op bezoek gaat? Waarom en wanneer zijn we eigenlijk binnenshuis ander schoeisel beginnen dragen, en welke namen geven we er zoal aan?

“Wereldwijd bestaan rond deze kwestie uiteenlopende tradities en verwachtingen. De redenen waarom men thuis schoenen uitdoet – of net aanhoudt – gaan soms zelfs véél dieper dan we denken. Eén en ander heeft zelfs gevolgen voor het schoeisel dat we dragen en maken. De pop up-expo ‘Pantoffelhelden’ staat stil bij enkele van die grote kleine verhalen en toont je een opmerkelijke selectie ‘schoenen voor binnen’, uit Izegem en de rest van de wereld… De expo blijft na Erfgoeddag nog te bezoeken tot eind juni”, verduidelijkt conservator Leen Breyne.

Pantoffelschieten

“Er is een gratis wedstrijd pantoffelschieten en je kan ook je sneakers of pantoffels laten customizen door Toby van Duckxsneakerz. Daarvoor breng je zelf een sneaker of voetbalschoen of een pantoffel mee, waarbij wit of leder de voorkeur geniet. Je kan gewoon vertellen aan Toby wat je erop wil, zoals een niet al te complex ontwerp zoals een rugnummer, initialen, een naam… Hij tekent jouw ontwerp op je schoenen en een halfuur later kun je je volstrekt unieke paartje bij hem ophalen”, zegt schepen Kurt Himpe. Voor het customizen betaal je 25 euro en voor de wedstrijd pantoffelschieten en het customizen moet je vooraf inschrijven.

Sneaker Gold-magaboek

Op Erfgoeddag wordt ook het Sneaker Gold-magaboek voorgesteld dat een inleiding geeft in de wereld van sneakers en de sneakercultuur. Het boek telt 64 bladzijden met interviews, weetjes, artikels…

Het museum en de expo Sneaker Gold zijn gratis toegankelijk en er zijn doorlopend demonstraties van schoen- en borstelmachines. Iedereen die op Erfgoeddag op pantoffels naar het museum komt, krijgt een gratis drankje.

Reserveren voor het pantoffelschieten of het customizen op www.eperondor.be/ticketskopen.