Kurt Himpe

||| Schepen - Provincieraadslid |||

Schepen - Provincieraadslid

Stormloop op online ticketverkoop De Leest zorgt voor serverprobleem

Op zaterdag 21 mei vond de voorverkoopdag van de najaarsvoorstellingen 2022 van het cultuurhuis De Leest plaats. “De stormloop op de tickets zorgde aanvankelijk voor een serverprobleem, maar dat kon gelukkig snel opgelost worden”, zegt schepen van Cultuur Kurt Himpe.

“De ticketverkoop startte om 9 uur en sommige kopers stonden al uren eerder in de online wachtrij. Door het grote succes gooide een extern serverprobleem aanvankelijk roet in het eten, maar omstreeks 10 uur liep de verkoop als een trein en bestelden meer dan 350 individuele kopers tickets”, verduidelijkt de schepen. “De medewerkers van het cultuurhuis hadden de handen vol om alles in goede banen te leiden, maar het valt gelukkig ook op dat de mensen het online kopen onder de knie hebben.”

“Met een najaarsprogramma vol bekende namen zoals Wouter Deprez, Het Prethuis, Michael Van Peel en aangevuld met voorstellingen voor de meerwaardezoeker laten we een frisse postcorona-wind waaien door De Leest”, zegt cultuurconsulent Geerwin Vandekerckhove. “Voor bepaalde voorstellingen zoals Once upon a time in de Westhoek en Släpstick zijn de tickets uitverkocht en is er een wachtlijst aangelegd, voor Het Prethuis worden nieuwe data beschikbaar gesteld.”

Vanaf maandag 23 mei om 9 uur kunnen er niet alleen online, maar ook telefonisch (051 33 76 10) of via mail (info@deleest.be) tickets gereserveerd worden.