Kurt Himpe

||| Schepen - Provincieraadslid |||

Schepen - Provincieraadslid

Stormloop op fotoshoot verlaten slachthuis Verbist

 

Stormloop op fotoshoot verlaten slachthuis Verbist

15 juli 2021

De fotoshoot voor beroeps- en amateurfotografen in het verlaten slachthuis Verbist zorgt voor een ongeziene stormloop. “Om de toevloed van vragen te kunnen opvangen, wordt niet alleen op zondag 12 september een fotoshoot georganiseerd, maar ook op zondag 19 september”, zegt schepen van Cultuur Kurt Himpe.

“Op maandag 12 juli werd het online systeem voor de registratie opengesteld en in één kwartier tijd waren de tachtig voorziene plaatsen al volzet. Heel wat Izegemnaars registreerden zich al, maar we kregen nog heel wat aanvragen om de verlaten site van het slachthuis op de gevoelige plaat te leggen”, verduidelijkt de schepen. “Het museum Eperon d’Or wordt overspoeld met vragen. Blijkbaar spreekt ook deze site enorm aan. Dat was eerder ook het geval met het kasteel Wolvenhof en het klooster de Pélichy. Niet alleen de fotoshoot wordt een traditie, maar ook de stormloop op de registraties.”

“Tijdens de twee fotoshootdagen zullen 160 fotografen de site op de gevoelige plaat kunnen leggen”

Voor de tweede fotoshootdag kan vanaf maandag 19 juli om 18 uur geregistreerd worden. “We laten op 19 september tussen 10 en 18 uur opnieuw elk uur tien fotografen toe in het gebouw. Daardoor zullen we in totaal 160 fotografen de kans kunnen geven om beelden te maken van deze unieke locatie”, besluit schepen Kurt Himpe.

Alle info op www.eperondor.be.