Kurt Himpe

||| Schepen - Provincieraadslid |||

Schepen - Provincieraadslid

Stad Izegem organiseert opnieuw een gidsencursus

Stad Izegem organiseert opnieuw een gidsencursus

8 februari 2021

Om de groep van stads- en museumgidsen uit te breiden organiseert de stad Izegem opnieuw een gidsencursus. “We willen het team uitbreiden om klaar te zijn voor de vele groepen die we volgend werkjaar met open armen willen ontvangen”, zegt schepen van Musea Kurt Himpe. “Momenteel hebben we 23 gidsen die ingezet worden voor de begeleide stadsrondleidingen en om groepen in Eperon d’Or en het museum Stoom en Stroom te ontvangen.”

“De gidsencursus zal van start gaan op zaterdag 4 september en duurt tot 4 december. In februari 2022 volgen dan de examens. Kandidaten betalen 200 euro voor de cursussen en examens, maar wie na het behalen van het diploma minimum vijf rondleidingen of stadswandelingen begeleidt, krijgt de helft van het inschrijvingsgeld terug. We hopen minstens tien kandidaten te hebben voor deze gidsencursus”, zegt voorzitter van de Izegemse Gidsenvereniging Chantal Bracke.

“Unieke kans om ondergedompeld te worden in de rijke geschiedenis van de stad”

“Tijdens de cursussen belichten verschillende lesgevers aspecten van de geschiedenis van Izegem, de beschermde gebouwen, de erfgoedparels in de stad en uiteraard komt naast de grootst bewaarde stoommachine van het land ook de roemrijke borstel- en schoennijverheid aan bod”, licht conservator Hilde Colpaert toe. “Van elke cursist wordt ook verwacht dat er een eindwerk gemaakt wordt.”

“De gidsencursus biedt aan geïnteresseerden de kans om zich te verdiepen in het rijke verleden van onze stad. Het is de zesde keer dat er een gidsencursus georganiseerd wordt en de vorige keer behaalden negen gidsen hun diploma”, besluit schepen Kurt Himpe.

Alle praktische informatie op www.eperondor.be.