Kurt Himpe

||| Schepen - Provincieraadslid |||

Schepen - Provincieraadslid

Pakjesfabriek van de Sint in Izegem sluit vroegtijdig de deuren

Vanaf maandagavond sluit de Pakjesfabriek aan het museum Stoom & Stroom vroegtijdig de deuren. “Deze scholenactiviteit van het museum zetten we door de omstandigheden en na rijp beraad stil”, zegt schepen van Musea Kurt Himpe.

“Sinds de opstart zijn er bijna 1.300 kinderen van kleuter- en lagere scholen uit de ruime regio van Izegem op bezoek gekomen naar de Pakjesfabriek van de Sint in het achtergebouw van de voormalige elektriciteitscentrale. De activiteit vond voor de eerste keer niet in kasteel Wallemote plaats, maar wel aan de voormalige elektriciteitscentrale waar het achtergebouw omgetoverd was tot de fabriek waar de Sint de pakjes voor de kinderen liet maken. Een succesformule, maar de omstandigheden nopen ons tot het stopzetten van de activiteit”, verduidelijkt schepen Himpe.

“In de eerste plaats komen er nu annuleringen binnen van de scholen zelf”, licht conservator Gertjan Remmerie toe. “Door de gewijzigde maatregelen wordt de puzzel om klasgroepen strikt gescheiden te houden ook zeer moeilijk en we moeten uiteraard ook denken aan de veiligheid van de gidsen en het personeel.”

“Daardoor wordt het bezoek van ongeveer 750 kinderen geannuleerd. Het museumteam is volop bezig met alle scholen te verwittigen die zelf nog niet annuleerden. Maar we laten hen niet in de steek. We bezorgen elke klas die ons niet meer kan bezoeken een videoboodschap van de Sint vergezeld van een pakje met een verrassing voor de leerlingen.”, besluit Gertjan Remmerie.