Kurt Himpe

||| Schepen - Provincieraadslid |||

Schepen - Provincieraadslid

Overrompeling in Izegemse bibliotheek voor cd-verkoop

De start van de verkoop van de cd-collectie in de Izegemse bibliotheek zorgde op zaterdag 15 april voor een overrompeling. “Uit alle windstreken kwamen gegadigden opdagen om te snuffelen in de collectie met 26.000 cd’s”, zegt schepen van Bibliotheek Kurt Himpe. “Toen de deuren opengingen, stroomden direct bijna 150 mensen de bibliotheek binnen.”

“De uitleningen van de cd-collectie zijn al jarenlang in dalende lijn, maar de voorbije twee jaren was de daling wel zeer sterk. In 2015 werden nog ongeveer 20.000 cd’s uitgeleend, vorig jaar nog maar net iets meer dan 4.000. Heel wat bibliotheken beslissen om de collectie weg te nemen en ook in onze bibliotheek zetten we nu die stap”, aldus bibliothecaris Nicolas Cappelle.

“In enkele uren tijd gingen al duizenden cd’s de deur uit. Heel wat geïnteresseerden duiken ook op met lijstjes van cd’s die ze zoeken om hun persoonlijke collectie aan te vullen”, zegt schepen Kurt Himpe. “We hadden wel al gehoord dat er een grote interesse was voor de verkoop, maar zo’n stormloop is toch wel ongezien.”

“De vrijgekomen ruimtes zullen na de verkoop van de cd-collectie gebruikt worden voor andere activiteiten, zoals een vertelhoek voor de jeugdafdeling op de gelijkvloerse verdieping en de Erasmuszaal zal ingezet worden voor tentoonstellingen, voor de organisatie van de bibliotheek als Digipunt binnen de verschillende e-inclusieprojecten…”, verduidelijkt Nicolas Cappelle.

Tot en met zaterdag 13 mei wordt de cd-collectie tijdens de openingsuren van de bibliotheek verkocht.