Kurt Himpe

||| Schepen - Provincieraadslid |||

Schepen - Provincieraadslid

Nieuwe vertelhoek voor Izegemse bibliotheek

In de Izegemse bibliotheek komt er een moderne vertelhoek. “Daarmee bieden we de jeugdafdeling nieuwe mogelijkheden om kinderen te ontvangen voor voorleessessies”, zegt schepen van Bibliotheek Kurt Himpe.

“De jeugdafdeling was toe aan een opwaardering en met de vertelhoek slaan we twee vliegen in één klap. De nieuwe opstelling zorgt voor uitstalmogelijkheden voor jeugdliteratuur en kinderen kunnen op een aangename manier genieten van voorleessessies”, verduidelijkt de schepen. “De vernieuwing wordt trouwens gefinancierd met de opbrengst van de zeer succesvolle cd-verkoop.”

“De vertelhoek zal gebruikt worden voor diverse activiteiten, zoals rondleidingen van klasjes die de bibliotheek komen ontdekken en het voorlezen tijdens de voorleesweek tot het organiseren van tweewekelijkse voorleesmomentjes op zaterdagmorgen”, legt bibliothecaris Nicolas Cappelle uit.

“De nieuwe vertelhoek zal de volgende maanden geïnstalleerd worden en op de Boekstart-dag op zaterdag 18 mei zal er de eerste grote activiteit plaatsvinden”, aldus schepen Kurt Himpe.

Digitale applicatie voor collectie spelotheek

“Dit jaar komt er ook een modern systeem om te bladeren in de collectie van de spelotheek. Daarvoor wordt een digitale applicatie uitgewerkt door studenten ICT van Howest Hogeschool West-Vlaanderen, waardoor kinderen en hun ouders of grootouders gemakkelijk speelgoed op een ipad kunnen bekijken en uitkiezen”, besluit schepen Kurt Himpe.