Kurt Himpe

||| Schepen - Provincieraadslid |||

Schepen - Provincieraadslid

Museum Eperon d’Or draait op volle toeren

De paasvakantie is een voltreffer voor het Izegemse museum Eperon d’Or. “De Lego-activiteit is een schot in de roos en ook de groepsbezoeken schieten weer op gang”, zegt schepen van Musea Kurt Himpe.

Het wordt stilaan een traditie om tijdens de paasvakantie een speciale Lego-activiteit te organiseren voor de kinderen. “De activiteiten vallen zo goed in de smaak dat ouders elk jaar opnieuw langs komen met de kinderen. Dit jaar werd gekozen voor een Legorace in het museum, waarbij kinderen op verschillende plaatsen in het museum wieltjes en steentjes verdienen om een racewagentje te maken om dan op een hippe racebaan te zetten”, verduidelijkt de schepen. Aan de Lego-activiteit kan deelgenomen worden tot en met zaterdag 16 april.

“Reservaties voor groepsbezoeken stromen weer vlot binnen”

Maar ook de groepsbezoeken komen weer volop op gang en dat zorgt voor een gezellige drukte in het museum. “Daarvan maakt ook de nieuwe lichting gidsen gebruik om de rondleidingen in te oefenen samen met de ervaren stadsgidsen”, zegt schepen Himpe. “De gevolgen van de coronaperiode kunnen we stilaan achter ons laten en de reservaties stromen weer vlot binnen zodat de versterking met de nieuwe gidsen dus zeker van pas zal komen.”

Ook de tijdelijke tentoonstelling ‘Borstelgevoel’ met kunstwerken van meer dan twintig kunstenaars uit Brussel, Antwerpen, Gent, Hasselt en Nederland lokt nog altijd heel wat geïnteresseerden. Die expo is nog te bezoeken tot en met 24 april.