Kurt Himpe

||| Schepen - Provincieraadslid |||

Schepen - Provincieraadslid

Kunstexpo in kasteel Wallemote schot in de roos

Kunstexpo in kasteel Wallemote schot in de roos

7 maart 2021

De retrospectieve tentoonstelling over kunstenaar Luc-Peter Crombé en twaalf Izegemse kunstenaars is een schot in de roos. “In een week tijd kwamen al honderden bezoekers naar kasteel Wallemote”, zegt schepen van Cultuur Kurt Himpe (N-VA).

“Met meer dan honderd kunstwerken is het de grootste tentoonstelling ooit in onze stad. Na een week is het ook al de meest bezochte kunstexpo in Izegem”, zegt een tevreden schepen. “Het kasteel blijkt een uitgelezen locatie, zeker in combinatie met het parkdomein. Het toont ook aan dat veel mensen op zoek zijn naar meerwaarde en snakken naar culturele activiteiten. Door corona werd de tentoonstelling vorig jaar twee keer uitgesteld, maar de derde poging is alvast de goede keer.”

“Van over heel Vlaanderen zakken bezoekers af naar Izegem voor de expo van de gerenommeerde kunstenaar Luc-Peter Crombé. Dit weekend was er zelfs een Spaanse bezoeker. Vorige week kwamen ook Katja Retsin en Jan Schepens op bezoek en volgend weekend komen medewerkers van de Europese Commissie naar de tentoonstelling. Voor de Izegemse exposanten is dit een bijzondere opportuniteit om hun werk in
de kijker te zetten.”

De tentoonstelling loopt nog tot en met 28 maart en is te bezoeken van woensdag tot zondag van 15 tot 19 uur. Er moet niet gereserveerd worden, maar het aantal bezoekers tegelijkertijd in het kasteel wordt wel beperkt.