Kurt Himpe

||| Schepen - Provincieraadslid |||

Schepen - Provincieraadslid

Izegemse seniorenraad pakt opnieuw uit met voordrachten en een show

In oktober pakt de Izegemse seniorenraad opnieuw uit met een reeks voordrachten en een show. “Met laagdrempelige activiteiten willen we de senioren informeren en samenbrengen”, zegt schepen van Senioren Kurt Himpe.

“De reeks start op maandag 3 oktober met Dirk Musschoot die aan de hand van verhalen en anekdotes de sleutelmomenten in de gezinsgeschiedenis van de voorbije honderd jaar schetst. Veel nostalgie, maar ook een blik op de toekomst”, verduidelijkt voorzitter Viviane Parmentier. “De week nadien brengen we violist Stijn Van De Voorde naar Izegem met een show vol passie en muziek.”

“De Izegemse weerman Tom Dutoit brengt op maandag 17 oktober een voordracht over het weer als universele taal. Weerpraatjes zijn vaak banale gespreksstof, maar het weer is belangrijk en de laatste weken praten we over niets anders meer en het weer beheerst het nieuws”, zegt schepen Kurt Himpe.

Ook de avonturen van de fietsende reporter Wouter Deboot staan op het programma. “In de voorstelling op maandag 24 oktober neemt hij de aanwezigen mee naar het noorderlicht, Amerika en Oceanië, maar vertelt hij ook hoe zijn reizen hem letterlijk getekend hebben en hem gemaakt hebben tot mens zoals hij vandaag is”, besluit Annelies Demey van het lokaal dienstencentrum De Leest.

De activiteiten vinden plaats in de grote zaal van De Leest en starten telkens stipt om 14.30 uur. Tickets kosten 5 euro in voorverkoop aan de balie van De Leest en 6 euro de dag zelf.