Kurt Himpe

||| Schepen - Provincieraadslid |||

Schepen - Provincieraadslid

Izegems kunststraatje met graffiti krijgt vorm

Tijdens het Batjesweekend werd ‘t Kouterke omgetoverd tot een kunststraatje. “Er vonden workshops plaats waardoor jongeren met graffiti aan de slag gingen, maar het werk is nog niet af”, zegt schepen van Cultuur Kurt Himpe.

“Op vrijdag en zaterdag waren het meer dan 50 leerlingen van de Kunstacademie Art’Iz die het steegje tussen de Gentsestraat en de Kasteelstraat kleur gaven. Over een afstand van tientallen meters werd onder externe begeleiding graffiti aangebracht op de muren van Prizma Campus IdP. De school vond het een schitterend idee om die ruimte ter beschikking te stellen voor het artistieke project”, aldus schepen Kurt Himpe. “Op zondag kregen jongeren via de jeugddienst de kans om deel te nemen aan de workshop.”

“Leerlingen van de Kunstacademie zorgen voor de afwerking”

“Tijdens het Batjesweekend werd tijdens de workshops vooral aandacht besteed aan de graffititechniek. Vanaf deze week en bij de start van het volgende schooljaar gaat de Kunstacademie verder aan de slag voor de afwerking van het graffitistraatje”, zegt cultuurschepen Himpe.

Op zijn voorstel kwamen er destijds al graffitikunstwerken op de burgpijlers met aan de zuidkant een kunstwerk over Izegem en in de Prins Albertlaan graffiti over de Izegemse musea met een schoenmaker en een moderne interpretatie van de stoommachine.

Het uitwerken van het kunststraatje kwam via een voorstel in de gemeenteraad.