Kurt Himpe

||| Schepen - Provincieraadslid |||

Schepen - Provincieraadslid

Eperon d’Or sluit even de deuren voor grote collectiewissel en aanpassingswerken

Het museum Eperon d’Or sluit van 17 tot 24 januari even de deuren. “Tijdens die week zal een grote collectiewissel plaatsvinden in de vaste museumopstelling en zullen enkele grote aanpassingswerken gebeuren in het museum”, zegt schepen van Musea Kurt Himpe.

De grote aanpassingswerken hebben een te grote impact om bezoekers te blijven ontvangen tijdens die week. “De onthaalruimte op de gelijkvloerse verdieping zal aangepakt worden. De infofolders uit het streekbezoekerscentrum zullen een plaats krijgen in de ruimte naast het onthaal, waar ook een deel van de museumshop zal ondergebracht worden. Daardoor zal er meer plaats zijn voor bezoekersgroepen die het gebouw binnenkomen en zal er ook een aantrekkelijke en speelse kinderbalie komen”, aldus conservator Gertjan Remmerie. “Op de bovenste verdieping van het museum komt een polyvalente ruimte voor de organisatie van voordrachten, evenementen en workshops”. Voor deze aanpassingswerken kreeg Eperon d’Or een subsidie van Westtoer.

“Het museum Eperon d’Or opende in juni 2017 de deuren op de nieuwe locatie in de Prins Albertlaan en na vijf jaar is een gedeeltelijke make-over geen overbodige luxe. Deze make-over past volledig in het verder inzetten op een familievriendelijk aanbod en de beleving in het museum.”

“Grote collectiewissel zorgt voor blijvende attractiviteit”

“Tijdens de korte sluitingsperiode is er een grote schoonmaak in het museum en worden grote wijzigingen aangebracht aan de vaste museumopstelling”, verduidelijkt schepen Kurt Himpe. “Dat is belangrijk voor de conservatie van bepaalde collectiestukken. In het depot hebben we duizenden stukken en door de jaarlijkse collectiewissel blijft de museumopstelling verrassend voor de bezoeker en is er een blijvende attractiviteit.”