Kurt Himpe

||| Schepen - Provincieraadslid |||

Schepen - Provincieraadslid

De Leest laat sneukelen van cultuur

Op zaterdag 19 november organiseert cultuurhuis De Leest opnieuw een voorverkoopdag. “Met een gevarieerd en subliem voorjaarsprogramma 2023 willen we de liefhebbers laten sneukelen van cultuur”, zegt schepen van Cultuur Kurt Himpe.

“Het Prethuis kan traditioneel niet ontbreken in de programmatie en wegens het zeer grote succes ervan zijn er niet minder dan vijf voorstellingen van de komedie Café Beveren gepland”, zegt schepen Kurt Himpe. “Deze uitzonderlijke voorstelling naar aanleiding van het tienjarige bestaan wordt ook gevierd met een echte DECAP-orgel in De Leest. Het Prethuis komt ook met drie voorstellingen van Frank wordt Francine. Ook Izegems ereburger Flip Kowlier zakt naar Izegem af met zijn theatertour.”

“Op het programma staan ook Het Eenzame Westen met Sukr en de musical De Kleine Zeemeermin”, vult cultuurconsulent Geerwin Vandekerckhove aan. “We kijken ook uit naar de Italiaanse Imperfect Dancers Company die opnieuw naar De Leest komen met het verhalend ballet Empty Floor. Daarnaast zijn er ook voorstellingen van Alex Agnew, Kommil Foo, het Franse Les Rois Vagabonds en Poupehan”.

Online voorverkoopdag

De voorverkoopdag van zaterdag 19 november wordt opnieuw online georganiseerd. Op die dag blijven de deuren van De Leest dus gesloten, maar kan je vanaf 9 uur stipt tickets kopen via www.deleest.be. Telefonisch of via mail kan je dat die dag nog niet doen (pas vanaf maandag 21 november om 9 uur). Mocht je echter problemen ondervinden tijdens het online bestellen, staat een team medewerkers klaar om je op de voorverkoopdag tussen 9 uur en 12 uur telefonisch te helpen op 051/33 76 20.