Kurt Himpe

||| Schepen - Provincieraadslid |||

Schepen - Provincieraadslid

Cultuurhuis De Leest stelt najaarsprogramma voor

Cultuurhuis De Leest stelt najaarsprogramma voor

7 juni 2021

Cultuurhuis De Leest stoomt zich klaar voor een heropening in september. “Het najaarsprogramma bevat niet alleen uitgestelde activiteiten, maar ook een reeks nieuwe topvoorstellingen”, zegt schepen van Cultuur Kurt Himpe.

“De voorbije maanden was het bijzonder stil in het cultuurhuis door de gedwongen sluiting. Maar achter de schermen werd volop gewerkt aan het verschuiven van activiteiten en het zoeken naar nieuwe topvoorstellingen zodat een fantastisch najaarsprogramma kon samengesteld worden”, verduidelijkt schepen Himpe.

Online voorverkoopdag

Voor het najaarsprogramma is er een online voorverkoopdag op zaterdag 19 juni. “Vanaf 9 uur kan je dan tickets bestellen via de webshop”, aldus cultuurconsulent Geerwin Vandekerckhove. “Nadien kan je ook telefonisch bestellen of aan de balie van cultuurhuis De Leest. Al bestelde tickets voor uitgestelde voorstellingen blijven uiteraard geldig. In de loop van september krijgen de tickethouders nog een bevestigingsmail. Als een nieuwe voorstellingsdatum niet lukt of de voorstelling werd buiten onze wil om geannuleerd, dan worden de tickets terugbetaald.”

Cultuur van de bovenste plank

“We voelen dat veel mensen snakken naar cultuur en reikhalzend uitkijken om opnieuw naar het cultuurhuis te komen. Daarom hebben we gezorgd voor cultuur van de bovenste plank en aangename voorstellingen. Optredens en voorstellingen van de Koninklijke Muziekkapel van de Gidsen, Het Prethuis, Mama’s jasje, Jo Vally, Wannes Cappelle, Steven Mahieu, William Boeva, Stefaan Degand en Kamagurka & Herr Seele zijn maar enkele voorbeelden”, zegt Geerwin Vandekerckhove. Alle voorstellingen staan op de website van het cultuurhuis en voor het najaarsprogramma werd ook opnieuw een brochure verspreid.

Op locatie

“Vanaf september gooien we niet alleen de deuren van De Leest zelf weer open. Het cultuurhuis trekt ook naar andere locaties in Izegem. Tijdens het weekend van 11 en 12 september slaan Circus Ronaldo en Cinema Malfait op het Emelgemseplein de tenten op voor een mooi en origineel project in een mobiele cinemabarak”, besluit schepen Kurt Himpe.