Kurt Himpe

||| Schepen - Provincieraadslid |||

Schepen - Provincieraadslid

Cultuurhuis De Leest rolt najaarsprogramma uit

Op zaterdag 13 mei organiseert cultuurhuis De Leest een voorverkoopdag voor het najaarsprogramma. “Met onder andere voorstellingen van Het Prethuis, Wim Opbrouck en Steven Goegebeur hebben we opnieuw toppers kunnen strikken”, zegt schepen van Cultuur Kurt Himpe.

“Het cultuurhuis zit alweer op topsnelheid en dat is te danken aan het trouwe publiek en aan een sterk programma”, verduidelijkt schepen Himpe. “De Koninklijke Muziekkapel van de Gidsen zorgt onder leiding van Izegems Adjudant-Majoor Onderkapelmeester Hans Demeurisse voor een stijlvolle topavond. Maar ook het optreden van de Spaanse Antonio Lizana zal een adembenemende reis van flamenco-roots naar hedendaagse jazz worden.”

“We verwelkomen ook Bart Herman, Het Prethuis met de komedie ‘Ernst en Vermaak’ en ‘The Broken Circle Breakdown’ met Roel Vanderstukken en Lize Feryn’, vult cultuurconsulent Geerwin Vandekerckhove aan. “Ook Bart Kaëll en Luc Appermont brengen hun show in ons cultuurhuis.”

Filmvoorstellingen

“Tijdens het najaar brengen we voor het filmpubliek ook een hele reeks toppers”, zegt Geerwin Vandekerckhove. “Op het programma staan onder andere De Acht Bergen, Zillion, Tar, Close, The Menu en Rebel.”

De online voorverkoopdag start op zaterdag 13 mei om 9 uur. Telefonisch of via mail kan je dat die dag nog niet doen (pas vanaf maandag 15 mei om 9 uur). Mocht je echter problemen ondervinden tijdens het online bestellen, staat een team medewerkers klaar om op de voorverkoopdag tussen 9 uur en 13 uur telefonisch te helpen op 051 33 76 20. Alle info op www.deleest.be.