Kurt Himpe

||| Schepen - Provincieraadslid |||

Schepen - Provincieraadslid

Cultuurhuis De Leest kijkt met vertrouwen uit naar voorjaar 2022

Op zaterdag 20 november organiseert het Izegemse cultuurhuis De Leest opnieuw een voorverkoopdag. “Alles verloopt door de omstandigheden opnieuw online. Ook voor de voorbije voorverkoopdagen werd zo gewerkt en dat verliep zeer vlot en tot ieders tevredenheid”, zegt schepen van Cultuur Kurt Himpe.

“Tijdens het voorjaar 2022 staan er opnieuw heel wat toppers op het programma, zoals de balletvoorstelling Anne Frank, Words from the Shadows van de Imperfect Dancers Company

of de voorstellingen met Jan Jaap van der Wal, Wim Helsen, Erik Van Looy, Wim Opbrouck,

Bruno Vanden Broecke en Tom Van Dyck. Maar ook de musical Alice in Wonderland van het koor Bosmolens, het muziektheater met Loes Van den Heuvel en Herman Verbruggen en Het Prethuis zullen heel wat mensen kunnen bekoren”, verduidelijkt cultuurconsulent Geerwin Vandekerckhove.

“Op zaterdag 20 november kunnen geïnteresseerden vanaf 9 uur via de webshop tickets bestellen. Er zal die dag tussen 9 en 13 uur een telefoonteam ter beschikking zijn voor mensen die eventuele problemen zouden hebben. Vanaf maandag 22 november kan je ook telefonisch of per mail tickets bestellen of in cultuurhuis De Leest zelf”, aldus Geerwin Vandekerckhove.

“Vertrouwensband blijkt cruciaal”

“We kijken met vertrouwen uit naar het voorjaar 2022. De heropstart van het cultuurhuis sinds september is bijzonder succesvol. De activiteitenkalender van De Leest voor de laatste maanden van dit jaar en voor het voorjaar 2022 zit afgeladen vol door eigen uitgestelde voorstellingen en nieuw aanbod en door de voorstellingen door andere organisaties”, weet schepen Kurt Himpe. “Heel wat cultuurhuizen worden sinds de start van het nieuwe seizoen geconfronteerd met een sterk dalende ticketverkoop, wat in cultuurhuis De Leest momenteel veel minder het geval is. Er zijn zelfs veel volledig uitverkochte voorstellingen. De vertrouwensband tussen het cultuurhuis en de bezoekers blijkt cruciaal”, besluit Kurt Himpe.