Kurt Himpe

||| Schepen - Provincieraadslid |||

Schepen - Provincieraadslid

Cultuurhuis De Leest gaat met succesvolle ticketverkoop tegen de stroom in

De voorverkoopdag voor het voorjaarsprogramma 2023 is voor het Izegemse cultuurhuis De Leest opnieuw een groot succes. “Voor bepaalde producties komen er door de vlotte ticketverkoop zelfs extra voorstellingen”, zegt schepen van Cultuur Kurt Himpe.

“Uit een enquête van netwerkorganisatie cult! bij 71 cultuurhuizen blijkt dat de ticketverkoop in vergelijking met de periode voor corona bij 58 procent van de bevraagde cultuurhuizen slecht tot zeer slecht gaat. Maar dus niet bij De Leest, waar tijdens de voorverkoopdag op zaterdag 19 november meer dan 400 individuele kopers tickets kochten voor het voorjaarsprogramma 2023”, zegt een tevreden schepen Kurt Himpe. “We verkochten meer tickets dan tijdens de voorverkoop 2022.”

“Het programma vol bekende namen zoals Flip Kowlier, Het Prethuis, Kommil Foo, Alex Agnew en een reeks internationale toppers slaat duidelijk aan”, verduidelijkt verantwoordelijke Geerwin Vandekerckhove. “Klantenbinding staat in het cultuurhuis De Leest centraal en dat loont duidelijk bij ons trouw publiek.”

“Enkele producties flirten met een uitverkoop en voor de voorstellingen van Het Prethuis zijn er extra data ter beschikking wegens het grote succes. Voor ‘Café Beveren’ werd een zesde voorstelling te koop gezet op zondag 15 januari en voor ‘Frank wordt Francine’ komt een vierde voorstelling op zaterdag 1 april”, zegt Geerwin Vandekerckhove. “We roepen zeker op om zich voor die succesvolle producties op de wachtlijst te zetten, want er komen ongetwijfeld nog tickets vrij.”

Vanaf maandag 21 november om 9 uur kan iedereen online maar ook telefonisch of via mail tickets reserveren. Bij uitverkochte voorstellingen plaatsen de medewerkers de geïnteresseerden op de wachtlijst.

Meer info op www.deleest.be.