Kurt Himpe

||| Schepen - Provincieraadslid |||

Schepen - Provincieraadslid

Bente Seynaeve sleept Izegemse Octave Sintobinprijs in de wacht

Tijdens het laureatenconcert van de Kunstacademie Art’Iz overhandigde schepen van Kunstonderwijs Kurt Himpe (N-VA) de stadsprijs Octave Sintobin aan Bente Seynaeve, die laureaat is voor het schooljaar 2020-2021.

“Bente Seynaeve uit Ingelmunster werd als laureaat voorgedragen voor het behalen van 94 procent voor klassieke zang”, aldus directeur Wim Belaen. Aan de stadsprijs Octave Sintobin is een geldprijs van 450 euro verbonden. “We zijn bijzonder blij dat we opnieuw een laureatenconcert konden organiseren waarbij de laureaten uit verschillende disciplines op het podium hun talenten konden tonen en de prijs kon uitgereikt worden”, zegt Wim Belaen.

Dertigste uitreiking van stadsprijs

“De stadsprijs Octave Sintobin, genoemd naar de stichter en voorzitter van de toenmalige Vrije Muziekschool Izegem en voorzitter van de Stadsfanfaren in de periode 1931-1964, kwam er na een schenking van 400.000 Belgische frank die plaatsvond in 1990”, weet schepen Kurt Himpe. De stadsprijs werd uiteindelijk in 1992 voor de eerste keer uitgereikt aan Francis Verscheure, waardoor dit jaar de prijs voor de dertigste keer uitgereikt wordt.”

Opnieuw heel wat inschrijvingen: record voor beeld en muziek

Na het coronajaar dat ook voor de Kunstacademie een grote uitdaging was, zitten de inschrijvingen opnieuw sterk in de lift. “Er zijn ongeveer 2.550 inschrijvingen dit schooljaar”, verduidelijkt schepen Himpe.

“De domeinen beeld en muziek noteren zelfs de hoogste inschrijvingscijfers in vier jaar tijd en staan op een historisch record. Ook de initiatie en het domein woord zetten goede cijfers neer, die samen met de andere domeinen zorgen voor het mooie resultaat dit schooljaar.”