Kurt Himpe

||| Schepen - Provincieraadslid |||

Schepen - Provincieraadslid

Songwriters Art’Iz pakken voormalig goederenstation in

Op zaterdag 30 april 2022 organiseert VI.BE Lokale Helden. VI.BE, het aanspreekpunt voor artiesten en muzieksector in Vlaanderen en Brussel, stimuleert op die dag zo veel mogelijk organisatoren om lokaal talent een podium te geven. 

Art’Iz, kunstacademie regio Izegem, herbergt en begeleidt veel lokaal talent, zowel voor muziek als voor woord en beeld. De academie koos ervoor om op die zaterdag enkele van haar Jazz-Pop-Rock-Art’Izten in de schijnwerpers te zetten. In het oude goederenstation in Izegem presenteert Art’Iz dan ook tot driemaal toe een heuse showcase met haar leerlingen songwriting. Het project kreeg de naam ‘Art’Iz SONGWRITERS SHOWCASE’.

Art’iz is één van de meest bruisende academies in het land. Haar Jazz-Pop-Rock-afdeling is daar een sprankelend voorbeeld van. Naast het aanleren van een instrument, het verwerven van muzikale kennis en vaardigheden en het genot van het samenspelen, legt de Jazz-Pop-Rock-afdeling van kunstacademie Art’Iz regio Izegem ook de nadruk op het creërende aspect.

“Daartoe riepen we enkele jaren geleden de richting Songwriting in het leven”, aldus directeur Wim Belaen. “Op wekelijkse basis begeleiden onze songwriting-coaches onze jonge muzikanten-Art’Izten bij het schrijven van eigen songs. Leerkrachten en leerlingen werken intensief samen aan zelfgeschreven muziek, teksten en arrangementen.”

Op 30 april zullen de songwriters samen met hun medemuzikanten hun één uur durende showcase tot driemaal toe brengen om 11.00, 13.00 en om 16.00 uur. De locatie blijkt een verborgen parel in Izegem: het voormalige goederenstation.

De gouden tip voor deze locatie kwam van Nele Descheemaeker, clustermanager Vrije Tijd van de stad Izegem. Dankzij architect en mede-eigenaar Dirk Moerman én de steun van het Izegemse stadsbestuur krijgen we de kans om deze unieke plek om te toveren tot een heuse eventlocatie, perfect beantwoordend aan de noden voor onze Lokale Helden.

En er is meer. Alle Lokale Helden-projecten konden meedingen voor extra financiële steun van Lotto. De mooiste drie projecten krijgen elk maar liefst 1.000 euro en ‘Art’Iz SONGWRITERS SHOWCASE’ hoort erbij!

“Dankzij deze steun kunnen onze songwriters een opnamestudio intrekken om hun eigen nummers in een professionele omkadering op te nemen,” melden coördinatoren David Demeyere en Mattias De Rijcke trots.

“Maar waarom op een opname wachten als je het allemaal zelf mee kan maken,” haakt een glunderende schepen van Kunstonderwijs Kurt Himpe in. “Midden een enthousiast publiek zien, horen en beleven hoe de gedreven Art’Iz-songwriters solo of met hun bands hun creaties in première brengen, is een heerlijke ervaring waarvan ik zelf al meermaals heb mogen genieten!”

Redenen genoeg dus om op 30 april af te zakken naar het voormalige goederenstation in de Dirk Martenslaan in Izegem voor ‘Lokale Helden: Art’Iz SONGWRITERS SHOWCASE’!