Kurt Himpe

||| Schepen - Provincieraadslid |||

Schepen - Provincieraadslid

Art-decoschoolgebouw zet deuren open voor beroeps- en amateurfotografen

In september kunnen beroeps- en amateurfotografen opnieuw een unieke Izegemse locatie op de gevoelige plaat leggen. “Voor de zevende keer organiseren we naar aanleiding van Open Monumentendag een fotoshoot en de keuze viel deze keer op het prachtige art-decogebouw van Prizma Campus College”, zegt schepen van Erfgoed Kurt Himpe.

“We gaan iedere keer op zoek naar een unieke locatie waar fotografen normaal gezien niet binnen kunnen voor een ontdekkingstocht”, verduidelijkt schepen Kurt Himpe. “Het art-decogebouw van 1936 is een ontwerp van Carlos Beyaert, gebouwd op de funderingen van oudere gebouwen.”

“Van prachtige brandglasramen over een grootse kapel tot unieke chambrettes”

“Het historische gebouw van het vroegere Sint-Jozefscollege is werkelijk een pareltje. De fotografen kunnen tijdens de fotoshoot terecht in de mooie statige gangen, de feestzaal, de binnentuin waarop de eetkamer uitkomt. Maar ook de trappenhallen en de kapel met de prachtige brandglasramen zijn een streling voor het oog. Zeer uniek zijn de oude chambrettes, de vroegere slaapkamertjes, op de bovenste verdieping. Het collegegebouw ademt geschiedenis en heeft een zeer ruimtelijk en licht opgevat interieur met een centraal trappenhuis met mooie granitovloer en een opengewerkte balustrade.”

Registreren vanaf zaterdag 29 juli

De vorige edities van de fotoshoot voor beroeps- en amateurfotografen in kasteel Wolvenhof, drukkerij Strobbe, het klooster van de paters Kapucijnen, het Instituut de Pélichy, het slachthuis Verbist en de cinemazaal Tijl zorgden iedere keer voor een stormloop. “Ook nu verwachten we weer veel interesse. Op zaterdag 29 juli zetten we om 10 uur de registraties voor de fotoshoot op zaterdag 16 en zondag 17 september open. Tijdens elke slot tussen 9 en 18 uur kunnen tien fotografen een uur het art-decogebouw binnen waardoor er 180 fotografen een kans krijgen op een unieke fotoshoot”, besluit schepen Kurt Himpe.

Alle info op www.eperondor.be.